COACH LOGIN
foto (16)

De gezonde versie van de Gevulde Speculaas

WEEKAANBIEDINGEN
BODY EN FITSHOP

Sinterklaas is weer in ons land en dat vieren we met heerlijke zoete lekkernijen! We begonnen met de pepernoten en gaan nu door voor het echte werk; De gevulde speculaas. Tegenwoordig zit er maar weinig natuurlijks in al die koek en snoep. Deze voeden je niet maar vullen je alleen. Dat is met deze lekkernij wel anders. Het recept is gemaakt met gezonde ingrediënten en ik maak gebruik van ongeraffineerde suikers. Getest door een testpanel kan ik met zekerheid zeggen dat je deze zoete gezonde versie niet wilt missen! De gevulde speculaas bevat wel de nodige (dan wel gezonde) vetten en koolhydraten en dus; calorieën. Eet daarom altijd met mate.

Benodigdheden

Ik vind het belangrijk in mijn recepten dat ze uiteraard heel smaakvol zijn maar ook dat het niet teveel tijd en moeite kosten om ze te te maken. Dit recept heeft iets meer aandacht nodig maar dan heb je ook wat! Een traktatie die je niet wilt missen tijdens de feestdagen! Enjoy!

  • bakvorm
  • mengkom
  • keukenmachine of blender

Voor de buitenste lagen

  • 250 gram gemengde ongezouten noten.
  • 3 el speltmeel
  • 3 el bio honing
  • 1 tl wijnbaksteenpoeder
  • 25 gram koek -of speculaaskruiden
  • 7 dadels
  • 1 el (gesmolten) kokosolie
  • amandelschaafsel
  • 1 tl kaneel

Voor de vulling

  • 150 g amandelmeel
  • 45 g kokosolie
  • 1 tl citroenrasp
  • 3 el bio honing

 Bereidingswijze

  1. Start met het maken van de onderste en bovenste laag van de gevulde speculaas.
  2. Maal de noten en de dadels fijn in een keukenmachine of blender.
  3. Voeg daarna de noten en dadels in een mengkom en kneed deze samen met, de speltmeel, de honing, de olie, koekkruiden, de kaneel en de wijnbaksteenpoeder tot een mooie egale bol.
  4. Nu start je met het maken van de middelste laag; de vulling. Kneed in een mengkom alle ingrediënten goed door elkaar.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de cake -of bakvorm in met wat (kokos)olie.
  6. Verdeel de bol in twee gelijkmatige delen en maak van een helft de onderste laag. (ongeveer 1 cm dik).
  7. De vulling kan er nu gelijkmatig bovenop verdeeld worden.
  8. Daarna maak je de bovenste laag van de andere helft van de deegbol. Deze laag maak je het beste eerst op een bakplaat of keukenblad (maak hem lekker stevig) en schep je er daarna bovenop, liefst in een of twee keer.
  9. Bak de speculaas 20 minuten in de oven. Het is niet erg dat de speculaas nog zacht is. Op het moment dat hij afkoelt worden de buitenste lagen harder.
  10. Is de speculaas al wat afgekoeld? Snij hem dan in mooie gelijkmatige stukken en strooi er nog wat amandelschaafsel overheen. Enjoy!
WEEKAANBIEDINGEN
BODY EN FITSHOP

Over FITsociety Kitchen

Gezond en lekker eten hoeft niet moeilijk te zijn en wij zijn dan ook altijd opzoek naar nieuwe gezonde creaties!

Reacties zijn gesloten.