COACH LOGIN
image

Gevulde avocado’s met gebakken garnalen

WEEKAANBIEDINGEN
BODY EN FITSHOP

Een fris en licht zomergerechtje wat bijna te mooi is om op te eten. Deze gevulde avocado bootjes kun je voor elke gelegenheid maken en zijn heerlijk als voorgerecht of bijgerecht. Avocado’s staan bekend om zijn vele gezonde eigenschappen. Niet alleen bevatten ze veel vitaminen en mineralen maar ze zijn ook een bron van vezels. Avocado’s zijn wel calorierijk maar dan wel vol met nutriënten! En in combinatie met vis maakt het qua smaak, een van mijn favorieten! Een ideale combinatie van eiwitten, gezonde vetten, mineralen en vitaminen!

De avocado salsa is gemaakt met Griekse yoghurt (mogelijk in low-fat variant). Mega gezond dus en het smaakt als een ware traktatie! Voor de mix gebruik ik snoeptomaatjes omdat deze lekker zoet van zichzelf van. Omdat je maar een klein gedeelte van de wok garnalen gebruikt kun je de rest van de garnalen ook opbakken en serveren met brood of de volgende dag gebruiken in een heerlijke salade. De avocado salsa kun je bij het brood serveren of als dressing bij je salade.

Ingrediënten voor 4 gevulde avocado’s

  • 2 rijpe avocado’s
  • Een handvol gepelde wok garnalen (kan uit de diepvries)
  • 2 el Griekse yoghurt
  • verse bieslook
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook (geperst en 1 voor de salsa en 1 voor de garnalen)
  • 1 zakje fijne rauwkost
  • 3 snoeptomaatjes
  • 1 limoen
  • olijfolie
  • zeezout en peper

Bereidingswijze

  1. Halveer de avocado’s in de lengte en verwijder de pit.
  2. Snij de avocado’s kruislings in met een mes, zodat er blokjes ontstaan. Zorg ervoor dat je niet door de schil heen snijdt, want die heb je straks nog nodig.
  3. met een lepel haal je langs het vel de avocado leeg, deze doe je in een mengkom of schaal. Iets meer dan de helft doe je in een andere mengkom voor de avocado salsa.
  4. De salsa meng je met de hand of met een keukenmachine. Mix de Griekse yoghurt, wat fijngesneden bieslook, knoflook, wat limoensap en peper en zout naar wens. Proef of de dip de juiste smaak heeft. Meng totdat er een egaal geheel ontstaat.
  5. Zet nu een pan op het vuur en bak de garnalen gaar met olijf -of kokosolie en de knoflook (hoeveelheid naar wens) breng op smaak met peper en zout.
  6. Laat de garnalen even afkoelen.
  7. Nu snij je de rode ui in kleine blokjes evenals de snoeptomaatjes. Je kunt de pitjes ietwat verwijderen zodat het mengsel straks niet zo smeuïg wordt.
  8. Meng de blokjes avocado nu voorzichtig met de rauwkost, het uitje en de tomaatjes. Voeg een halve theelepel olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout en nog wat fijngesneden bieslook en limoensap. Proef of de smaak naar wens is.
  9. Vul de lege avocado’s nu met het mengsel en voeg op iedere avocado een theelepel van de salsa toe.
  10. Als de avocado’s niet blijven staan, leg er dan een blaadje sla onder om het stabiel te maken.
  11. Serveer het beste direct na bereiding. Je kunt de gevulde avocado’s wel even (halfuurtje) in de koelkast bewaren.

Tip! Vervang de garnalen door (gerookte) zalm of gegrilde kipstukjes!

WEEKAANBIEDINGEN
BODY EN FITSHOP

Over FITsociety Kitchen

Gezond en lekker eten hoeft niet moeilijk te zijn en wij zijn dan ook altijd opzoek naar nieuwe gezonde creaties!

Plaats een reactie

Beoordeling