COACH LOGIN
vers gevulde springrolls

Vers gevulde Springrolls

WEEKAANBIEDINGEN
BODY EN FITSHOP

Ik ben fan van Aziatisch eten en deze loempia’s stonden al lang op mijn recepten lijstje en wat zijn ze lekker en ook nog eens gezond! Deze springrolls worden namelijk niet gefrituurd of gebakken, dus absoluut een gezonder alternatief! De springrolls van rijstpapier worden veel gebruikt in de Aziatische keuken en dan met name in de Vietnamese keuken. Ze zijn gemaakt van rijstzetmeel en zijn dan ook glutenvrij. Je kunt ze vullen met vis, vlees of kip in combinatie met verschillende groentes. Ik koos voor een variatie met kip en rauwe zalm. Je kunt ze dus vullen met wat je zelf lekker vindt. Het is een licht gerecht en kan dus ook prima als voorgerecht geserveerd kan worden. Het maken van deze springrolls is zeer eenvoudig. Het meeste werk zit hem in het klaarleggen van de ingrediënten, that’s it! Deze loempia’s moet je dus zeker een keer geprobeerd hebben! Vooral lekker met een dipsaus; sojasaus of Hoisin saus.

Ingrediënten

  • rijstpapier (rond, 22 cm bij toko of online bestellen)
  • romeinse sla of een kleine slakrop
  • naar wens; kip (gerookt, gebakken) zalm (rauw, gerookt, gebakken)
  • wat spitskool, taugé en wortel
  • muntblaadjes
  • rijpe avocado
  • optioneel; rijstvermicelli (supermarkt of toko)
  • voor de dip kies uit; soyasaus, chillisaus of hoisin saus (supermarkt of toko)
  • optioneel ter decoratie: sesamzaadjes

Bereidingswijze

  1. Leg alle ingrediënten klaar voor gebruik.
  2. Snij alle ingrediënten in smalle strookjes.
  3. Bereid de rijstvermicelli volgens beschrijving.
  4. Bak de kip gaar en kruid deze met knoflook, peper en zeezout. Snij deze ook in smalle strookjes.
  5. Week de rijstpapier kort (per vel) in lauwwarm water (op een bord) totdat ze zachter is geworden.
  6. Leg het rijstpapier voor je op een droog werkblad of op een snijplank en vul deze met de ingrediënten ongeveer 4 cm van je af, dus op het onderste gedeelte van het rijstpapier. Houd aan beide zijkanten 2 cm vrij.
  7. Begin met de sla en leg dan de overige ingrediënten bij elkaar en bovenop de sla.
  8. Sla de zijkantjes naar binnen en Rol de loempia dicht (Van je af rollen.)
  9. Rol de loempia voorzichtig, rustig maar wel stevig op tot een compact geheel.
  10. Snij de loempia door tweeën en serveer op een mooi bord met dipsaus.

Tip! Heb je toch moeite met het rollen van de loempia’s? Bekijk dan dit filmpje:

WEEKAANBIEDINGEN
BODY EN FITSHOP

Over FITsociety Kitchen

Gezond en lekker eten hoeft niet moeilijk te zijn en wij zijn dan ook altijd opzoek naar nieuwe gezonde creaties!

Plaats een reactie

Beoordeling