COACH LOGIN
muffins

Hartige pompoen muffins met geitenkaas, bieslook en serrano

WEEKAANBIEDINGEN
BODY EN FITSHOP

Deze hartige muffins zijn ontzettend lekker en zijn gemaakt met de typische herfstgroente: de pompoen. Pompoen is een gezonde groente die vol zit met vitaminen (vooral B11, E en C) en antioxidanten. Deze vitamines spelen een belangrijk rol bij veel verschillende lichaamsprocessen en zorgen voor een goede weerstand. Ook bevat de pompoen veel mineralen waaronder, kalium, calcium, fosfor, magnesium, ijzer, koper en zink.

Je kunt van pompoen muffins een hartige en zoete versie maken. Ik koos deze keer voor een hartige versie. Je kunt de muffins eten als ontbijt, lunch, als tussendoortje en on-the-go. Maar ook als je eens een lekkere high tea wilt maken met iets gezondere muffins dan zijn deze hapjes een goede keus!

Het maken van de muffins is het werk niet. De pompoen ontdoen van zijn schil is misschien nog wel het meeste werk. Ik maakte de gestampte pompoen een dag van te voren dan is het helemaal goed te doen! Het is dan eigenlijk een kwestie van de ingrediënten mengen, de vormpjes vullen en in de oven doen. In de toekomst zou ik zeker nog mijn eigen kookboek willen publiceren. Dit recept zou daar zeker in komen te staan!

Ingrediënten (voor ongeveer 10 pompoen muffins)

  • 160 gram geitenkaas
  • 200 gram spelt -of volkorenmeel
  • 200 gram pompoen (gekookt en gestampt)
  • 50 ml melk
  • 1 ui
  • 10 gram bieslook
  • 10 cherry tomaatjes
  • 3 eieren
  • peper en zeezout
  • 1 tl baking soda
  • plakjes serrano ham
  • 3 el olijf -of kokosolie

Bereidingswijze pompoen muffins

  1. Ontdoe de pompoen van zijn schil en snij het vruchtvlees in grove stukjes (net als bij het maken van gekookte aardappels)
  2. Kook de pompoen totdat deze gaar (zacht is) en stamp het geheel tot een puree.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden (verschilt wel per oven, kies je beste bakstand)
  4. Doe de puree in een mengkom en zet deze even apart
  5. Snij nu de bieslook fijn, de tomaatjes in kleine stukjes (sap mag blijven) en de geitenkaas in blokjes van een cm.
  6. Voeg dit alles bij de pompoen en breng op smaak met peper en zeezout (en eventueel provinciale kruiden)
  7. In de kom van de keukenmachine voegen we de spelt -of volkorenmeel, de eieren, de bakinsoda, de olie en peper en zeezout samen en mix dit tot een geheel
  8. Voeg het beslag bij het pompoenmengsel en meng het geheel goed door elkaar tot een mooi egaal beslag.
  9. Vul daarna de muffinvormpjes in de bakvorm ruim over de helft met het beslag.
  10. Daarna kunnen ze ongeveer 30 minuten in de oven, zijn de muffins goudbruin dan zijn ze klaar!
  11. Draai nu een stukje serrano ham op (als een roosje) en plaats deze in het midden van de muffin. Decoreer eventueel met wat bieslook en/of verse basilicum.
  12. Je kunt ze direct serveren maar ze zijn koud ook nog erg lekker!
WEEKAANBIEDINGEN
BODY EN FITSHOP

Over FITsociety Kitchen

Gezond en lekker eten hoeft niet moeilijk te zijn en wij zijn dan ook altijd opzoek naar nieuwe gezonde creaties!

Plaats een reactie

Beoordeling