COACH LOGIN
DSC_0453

Huisgemaakte bananenbrood

WEEKAANBIEDINGEN
BODY EN FITSHOP

Op zondag sta ik met regelmaat in de keuken om nieuwe recepten uit te proberen. Ik laat me graag inspireren door verschillende kookboeken maar ik geef er altijd mijn eigen draai aan. Ik vervang sommige ingrediënten of ik voeg er wat aan toe. Zo maak je er een eigen versie van en dat maakt het uniek. Zo ook met deze bananenbrood. Het is makkelijk om zelf te maken en eens een keer iets anders dan cake of brood. Ik gebruikt alleen maar natuurlijke ingrediënten dus zonder toegevoegde suikers. Bij dit recept gebruik ik amandelmeel maar je kunt ook spelt -of quinoameel gebruiken. Met de ingrediënten kun je variëren. Zoals bijvoorbeeld metl; noten, chocolade, vijgen, blauwe bessen en kokos. Bananenbrood heeft meer de textuur van een cake.  Je kunt het daarom eten als ontbijt of tussendoortje en zelfs als dessert. Ik gebruik eigenlijk altijd kokosolie om in te bakken maar dat is natuurlijk naar eigen wens. Nog wel even dit; ondanks dat het gezonde ingrediënten zijn bevat het wel de nodige calorieën, dus je kunt er niet eindeloos van blijven eten. Geniet altijd met mate.

Benodigdheden en ingrediënten bananenbrood

  • cakevorm (23 cm)
  • 3 rijpe bananen
  • 50 pitloze dadels
  • 3 eieren (kamer temperatuur)
  • 150 gr amandelmeel
  • 1,5 tl baking soda (natuurwinkel)
  • snufje zout
  • t tl kokosolie
  • optioneel; 2 tl rauwe cacao poeder
  • optioneel; pure chocolade stukjes (min 75% cacao), noten, vijgen en kokos

Bereidingswijze bananenbrood

  1. Verwarm je oven op 180 graden.
  2. Klop de eieren en zout bij elkaar in een mengkom.
  3. Pureer dan apart in de keukenmachine de bananen samen met de dadels.
  4. Voeg daarna de eieren, de amandelmeel en de baking soda toe. Goed mengen totdat er een egaal beslag ontstaat.
  5. Nu kun je er eventueel wat extra ingrediënten aan toevoegen zoals ; noten, chocolade, blauwe bessen of ander rood fruit (niet teveel).
  6. Zorg dat de cakevorm goed ingevet is met kokosolie en dan giet je het mengsel in de vorm.
  7. Bak het brood in ongeveer 45 minuten af. Daarna laten afkoelen.
  8. Prik met een saté prikker in het brood. Is hij schoon en de bovenkant van het brood hartig dan is hij klaar!

Tip! Vries je bananenbrood in gesneden porties in zodat je op elk gewenst moment een tussendoortje kan nemen.

WEEKAANBIEDINGEN
BODY EN FITSHOP

Over FITsociety Kitchen

Gezond en lekker eten hoeft niet moeilijk te zijn en wij zijn dan ook altijd opzoek naar nieuwe gezonde creaties!

Plaats een reactie

Beoordeling