COACH LOGIN
spaghetti

Volkoren spaghetti met zalm, aubergine en geitenkaas

WEEKAANBIEDINGEN
BODY EN FITSHOP

Zoek je variatie in je eetpatroon zonder dat het gelijk teveel tijd en moeite kost? Dan is deze maaltijd zeker iets voor jou! Dit gerecht brengt je een combinatie van alle belangrijke gezonde voedingsstoffen is gezond, snel klaar en smaakt erg lekker! Natuurlijk kun je de spaghetti ook vervangen door (spelt)pasta of rijst maar kies dan wel in ieder geval voor een variant met complexe koolhydraten. De zalm kun je ook eventueel stoven maar als je hem bakt of grilt dan komt dat het gerecht zeker ten goede.

De tomatensaus heb ik zelf gemaakt. Het recept vind je onder de ingrediënten. Zonder de champignons dan want ik combineer ze eigenlijk zelden met vis. Dat is natuurlijk wel weer persoonlijk. Houd je niet zo van zalm dan kun je deze vervangen door een witvis zoals kabeljauw of koolvis.

Ingrediënten spaghetti met zalm

  • volkoren spaghetti of pasta
  • 125 gr (duurzaam en wilde) zalm
  • halve of hele aubergine
  • 125 gr gemengde sla
  • (verse) tomatensaus
  • 1 teentje fijngeperste knoflook
  • optioneel: fijngesneden bieslook
  • peper en zeezout
  • geraspte geitenkaas

Bereidingswijze spaghetti met zalm

  1. Kook de spaghetti met wat zout, volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Snij de aubergine 4 keer in de lengte en snij ze dan in de breedte in kleinere stukken.
  3. Bak de zalm aan beide kanten naar wens. Breng op smaak met zeezout en wat knoflook.
  4. Bak nu ook de aubergine in een licht ingevette pan. Kun je de aubergine grillen dat is nog beter.
  5. Breng de aubergine op smaak met zeezout en de knoflook.
  6. Is de spaghetti klaar? Giet deze dan af en spoel even af met lauw water.
  7. Pak nu twee (salade)kommen en vul deze met een handje rucola per kom.
  8. Ondertussen zijn nu ook de zalm en de aubergine stukjes klaar.
  9. Snij de zalm nog eens in grove stukken.
  10. Voeg nu eerst de spaghetti (hoeveelheid naar wens) bovenop de rucola.
  11. Voeg een soeplepel tomatensaus over de spaghetti niet teveel.
  12. Daarna kan de zalm en de aubergine er ook op. Strooi er nog wat geitenkaas en eventueel wat bieslook overheen.

Enjoy!

WEEKAANBIEDINGEN
BODY EN FITSHOP

Over FITsociety Kitchen

Gezond en lekker eten hoeft niet moeilijk te zijn en wij zijn dan ook altijd opzoek naar nieuwe gezonde creaties!

Plaats een reactie

Beoordeling