COACH LOGIN
Speltlasagne

Speltlasagne met courgette en mozzarella

WEEKAANBIEDINGEN
BODY EN FITSHOP

Ik was eigenlijk van plan om een lasagne te maken met alleen courgettes en een ratatouille van groente en mozzarella maar ik kwam volkorenspelt lasagne tegen en besloot dit recept voorrang te geven. Niet alleen leek me de combinatie heerlijk, ik was op zoek naar een lasagne waar niet veel bereidingstijd voor nodig was en met niet al teveel ingrediënten. Lasagnes kosten vaak veel tijd om te maken dus ik bedacht deze lasagne die niet alleen smaakvol is in zijn eenvoud maar dus ook makkelijk te bereiden is. Dit recept is het resultaat van mijn zoektocht. Het is genoeg voor vier personen en met zijn tweeën zou je er zelfs twee dagen van kunnen eten! Ik gebruik Griekse yoghurt in plaats bechamelsaus omdat het een stuk gezonder en ook fris van smaak is. Ik ben dol op de Mediterraanse keuken en de eenvoud ervan en daarom is dit een absolute topper onder de hoofdgerechten!

Ingrediënten Speltlasagne

  • 2 courgettes
  • 4 Hollandse tros tomaten
  • 250 gr mozzarella
  • 125 gr geraspte mozzarella
  • 200 gr (volkoren/spelt) lasagnevellen
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • verse basilicum
  • verse bieslook (fijngesneden)
  • gemalen zwarte peper en zeezout
  • mengsel van 300 gr Griekse yoghurt.

Bereidingswijze Speltlasagne

  1. Verwarm de oven op 190 graden.
  2. Meng de yoghurt in een kom met de knoflook, de bieslook en wat peper en zout.
  3. Snij de courgettes in de lengte door tweeën en maak er met de kaasschaaf, stroken van.
  4. Indien mogelijk grill deze kort, dan verliest de courgette ook wat van zijn vocht
  5. Snij de mozzarella en tomaten in dunne plakjes (1/2 cm)
  6. Vet de ovenschaal in met kokosolie.
  7. Start met het maken van lagen. Begin met de courgette, vervolgens de lasagnevellen en dan de yoghurt.
  8. Strooi op elke laag courgette wat zeezout en peper.
  9. Strooi op elke laag yoghurt wat geraspte mozzarella.
  10. Begin het proces weer bij de courgette en eindig de lagen met de Griekse yoghurt.
  11. Hier bovenop komen de plakjes mozzarella en plakjes tomaat (om en om in de lengte).
  12. Bestrooi deze weer met zout en peper.
  13. Bak de lasagne gaar in ongeveer 25 minuten.
  14. Laat de lasagne eerst even goed afkoelen. Daarna serveren met verse basilicum.
  15. Heerlijk met een frisse tomaten salade erbij!

Tip! De lasagne kan naar wens gevuld worden met andere ingrediënten zoals bijvoorbeeld gehakt of aubergine!

WEEKAANBIEDINGEN
BODY EN FITSHOP

Over FITsociety Kitchen

Gezond en lekker eten hoeft niet moeilijk te zijn en wij zijn dan ook altijd opzoek naar nieuwe gezonde creaties!

Plaats een reactie

Beoordeling