COACH LOGIN
tomatensaus

Zelfgemaakte verse tomatensaus

WEEKAANBIEDINGEN
BODY EN FITSHOP

Om zo natuurlijk mogelijk te eten, maak ik ook mijn eigen sauzen. Met deze vers gemaakte tomatensaus kun je alle kanten op. Je kunt deze saus prima als basis voor een pasta gerecht gebruiken maar ook bij gevulde paprika’s en bij diverse visgerechten of er een heerlijke soep van maken. Mijn doel was om een gezonde saus te creëren die niet eerst uren hoeft te pruttelen om aan zijn smaak te komen. Verse saus maken is heerlijk maar het moet niet teveel tijd kosten. Deze saus is in maximaal 20 minuten klaar. En het is toch een fijne basiskennis om te weten hoe je je eigen verse gemaakte tomatensaus kunt maken!

Ingrediënten zelfgemaakte tomatensaus

  • 4 fijngesneden (Roma) tomaten
  • 1 blik tomaten blokjes (400 gr)
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 ui
  • 1 bakje champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 2-3 el verse basilicum (optioneel; gedroogde oregano toevoegen)
  • peper en zout
  • optioneel; halve rode peper
  • 1 geraspte wortel

Bereidingswijze zelfgemaakte tomatensaus

  1. Verhit de olie in een diepe pan en fruit de uitjes, champignons en knoflook
  2. Voeg hier de fijngesneden tomaten, de tomatenblokjes en tomatenpuree aan toe
  3. Voeg naar wens de kruiden toe en een geraspt worteltje (haalt de smaak naar boven)
  4. Verwarm de saus enkele minuten op middelhoog vuur, voeg eventueel water toe om de gewenste textuur te krijgen
  5. Laat de saus nog 10 minuten zachtjes door pruttelen.
  6. als de saus klaar is, dan pas de gesneden basilicum toevoegen

Tip! Voeg er een rode paprika bij voor de variatie!

Tip! Maak je pasta? Voeg dan wat cottage cheese door je saus alvorens je het gaat serveren. Dit maakt de saus romiger van smaak.

WEEKAANBIEDINGEN
BODY EN FITSHOP

Over FITsociety Kitchen

Gezond en lekker eten hoeft niet moeilijk te zijn en wij zijn dan ook altijd opzoek naar nieuwe gezonde creaties!

Plaats een reactie

Beoordeling