COACH LOGIN
gkkgkg

Zoete aardappel met gehakt en veldsla

WEEKAANBIEDINGEN
BODY EN FITSHOP

Eenvoud is soms de beste keuze, zo ook met dit smaakvolle gerecht. Bij toeval kwam ik op deze combinatie en hij pakte zo goed uit dat ik het recept heb kunnen perfectioneren tot een waardig gerecht wat ik jullie niet kon onthouden! Dit is een maaltijd voor als je echt trek hebt. Het vult goed en je krijgt er een ouderwets stamppot gevoel bij. Wederom weer een combinatie van eiwitten, complexe koolhydraten, vezels en een lage waarde aan vetten! Geen jus nodig! Top voor na het sporten dus! Zoete aardappel heeft de smaakcombinatie van aardappel en wortel. Je kunt er heerlijke stampotten mee maken en zit vol vitaminen en mineralen.

Met kwark kun je zoveel! Ik maak er dressings van, knoflooksaus, smeer het op brood of gebruik het als vervanging voor bijvoorbeeld creme-freche. Zo ook in dit gerecht. De kwark zorgt voor een frisse, subtiele maar romige smaak, is mager en zit vol eiwitten. Gezond en lekker koken kan zo makkelijk zijn. Eet smakelijk!

 Ingrediënten Zoete aardappel met gehakt

  • 1 grote zoete aardappel (anders 2)
  • 400 gram mager runder gehakt
  • 125 gram veldsla
  • 1 teentje knoflook
  • 2 uitjes
  • 80 gram (magere) kwark
  • peper en zeezout
  • 125 gram champignons

Bereidingswijze Zoete aardappel met gehakt

  1. Zet een pan op het vuur, tot de helft gevuld met water.
  2. Schil de zoete aardappel en kook deze zoals normale aardappels.
  3. Zet een koekenpan op het vuur en start met het rullen van het gehakt op middelhoog vuur.
  4. Snij de champignons en de uitjes in fijne kleine blokjes.
  5. Bak deze nu bij het gehakt en breng op smaak met peper en zeezout naar wens.
  6. Zet nu weer op laag vuur.
  7. De zoete aardappel is klaar als je er met een vork met gemak doorheen kunt prikken.
  8. Giet het water af en laat de zoete aardappel even staan.
  9. Snij of pers nu de knoflook fijn en snij een handje verse bieslook in hele fijne stukjes.
  10. Maak nu van de zoete aardappel een puree en meng dit met de bieslook, de knoflook en wat peper en zeezout.
  11. Proef of de smaak naar wens in.
  12. Je kunt ervoor kiezen om de puree te mengen met het gehakt of je kunt het apart serveren in een kom of bord.
  13. Nu kan er een lepel kwark bovenop en wellicht nog wat peterselie om het geheel mooi af te maken.

Tip! Houd je niet zo van zoete aardappel? Vervang deze dan door quinoa of rijst!

WEEKAANBIEDINGEN
BODY EN FITSHOP

Over FITsociety Kitchen

Gezond en lekker eten hoeft niet moeilijk te zijn en wij zijn dan ook altijd opzoek naar nieuwe gezonde creaties!

Plaats een reactie

Beoordeling