COACH LOGIN
eten voor slapen

Eten voordat je gaat slapen

Een van de meest voorkomende adviezen die mensen geven om af te vallen is het vermijden van eten na 20:00 uur. De gedachte achter dit advies is dat de voedingsstoffen die je na 20:00 uur opneemt niet meer verbrandt en daarom worden opgeslagen als vetweefsel. Klopt deze stelling en maak het eten voordat je gaat slapen je echt dik?

Eten na 20:00 uur

Het uitgangspunt van het niet eten voordat je gaat slapen wordt onderbouwd door een aantal resultaten die behaald worden door het toepassen van deze regel. Immers, er zijn veel mensen afgevallen door niet meer te eten na 20:00 uur, dus het zou moeten werken is de conclusie, toch? Het lichaam verbrandt kennelijk weldegelijk minder calorieën in de avond. Dat is iets te kort door de bocht.

Het menselijk lichaam is een slim mechanisme en het maakt voor het lichaam niet uit of jij jouw laatste maaltijd om 19:00 uur, 20:00 uur of 21:00 uur eet. Het is de totale inname van calorieen minus de lichamelijke activiteit die leiden tot gewichtstoename of gewichtsafname, oftewel een negatieve of positieve energiebalans. In het geval van een energiebalans die positief uitslaat heb je meer calorieen tot je genomen, gedurende de hele dag, en deze overtollige energie reserveert jouw lichaam in de vorm van vetweefsel. In het geval van een energiebalans die negatief uitslaat heb je meer calorieën verband dan dat je hebt opgenomen en zal je lichaam de energiereserves aanspreken. Dus eet je meer dan dat je verbrand, dan slaat jouw lichaam dit op als vet en andersom verbrand je lichaam dit vet.

Conclusie

Er zijn genoeg mensen die met het vermijden van het eten in de avond goede resultaten hebben behaald. Ons advies: als dat voor je werkt, blijf dit dan ook doen. Immers, je behaalt je doelstellingen aan de hand van een aanpassing in jouw levensstijl. Het is alleen te kort door de bocht om te stellen dat het vermijden van eten in de avond jouw doet afslanken. Het gaat om de totale inname van calorieën over de gehele dag die invloed hebben op jouw lichaamsgewicht. Wanneer je, doordat je na 20:00 uur niet meer eet, toch afvalt is de kans groot dat je hierdoor een negatieve energiebalans creëert.

1 reactie

Plaats een reactie