scale

Screw the scale

Een dieet is soms al lastig zat. Nog veel moeilijker wordt het als we ons blijven focussen op het getal op de weegschaal.

En ook al weten we dat dat getal niets hoeft te zeggen – zeker niet als je je iedere dag weegt (wat dacht je van vocht, hormonen, stress, noem maar op) – houden we ons er angstvallig aan vast. We laten zelfs ons humeur afhangen van een digitaal voorwerp.

Stom, zo dacht ook Kelsey Wells, op Instagram beter bekend als @MySweatLife. Deze fitgirl laat zien dat het getal op de weegschaal helemaal niks uit maakt. Kelsey deelde drie foto’s van zichzelf: één waar ze 65,7 kilo weegt, één waar ze 55,3 kilo weegt en één waar ze 63.5 kilo weegt. Opvallend is dat ze op de foto waar ze 63,5 kilo weegt, er veel ‘afgetrainder’ uitziet dan op de foto waar ze 55,3 kilo weegt.

We doelen hier niet op het feit dat het afgetrainde lijf ‘beter’ is, of dat de linker foto ‘niet goed’ is, want smaken verschillen. Wel maakt Kelsey duidelijk dat het getal op de weegschaal vaak helemaal níets zegt.

Lekker in de hoek laten staan is ons advies, en focus op je spiegelbeeld, de progressie die je maakt in de gym, en progressiefoto’s die je maakt tijdens jouw dieet.

Schermafbeelding 2016-07-31 om 21.33.50

Via: elle.nl

Ben jij een personal trainer?

Ga dan gratis aan de slag met ons trainingsplatform

Ontdekken

Plaats een reactie