Met Nintendo Wii afvallen

Heb jij ooit gedacht dat je calorie├źn zou kunnen verbranden tijdens het spelen van Super Mario Bros? Of afvallen tijdens het spelen van de Legend of Zelda? De Nintendo Wii is een spelcomputer die je laat bewegen met datgene wat er op het scherm gebeurt. Maar naast het spelen van de games met behulp van controllers die je zelf moet bedienen met de Nunchuks heb je ook games waarmee je kunt afvallen zoals Wii Fit. Is de Wii Fit met een balance board echt een vervanging van de sportschool? Of is het een gimmick die het noodlijdende Nintendo uit de rode cijfers moet helpen?

De Nintendo Wii

Gamen op de Nintendo Wii is in tegenstelling tot andere spelcomputers een activiteit waarbij je zelf ook actief voor dient te zijn. Door middel van de Wii-mote en de Nunchuk bepaal je wat er op het scherm gebeurt. Dit maakt het gamen een stuk dynamischer en actiever. In tegenstelling tot de Xbox 360 en de Playstation 3, waar je alleen de knoppen gebruikt van de controller.

De Nintendo Wii is qua graphics en andere specs wel het minste van de 3 spelcomputers. Zo zijn de Xbox 360 en Playstation 3 een stuk krachtiger en toveren ze betere graphics op het beeldscherm. Inmiddels hebben zowel de Xbox 360 en Playstation 3 een alternatief voor de Wii, in de vorm van Kinect voor de Xbox en de Playstation 3 heeft haar eigen Playstation Move.

Afvallen met de Nintendo Wii

De Nintendo Wii was revolutionair op het moment dat het uitkwam vanwege de besturing. Deze besturing is verder door Nintendo toegepast in games als de Wii Fit waar je ook een balance board voor nodig had. De Wii Fit games waren allemaal stuk voor stuk uitdagend, maar niet heel revolutionair. Het zijn games waarbij je voornamelijk het gevoel krijgt alsof je gezond bezig bent, maar het vervangt geen bezoek aan de sportschool of een rondje hardlopen.

Afvallen met Wii Sports

De games van de Wii Fit worden na verloop van tijd saai en bieden weinig uitdaging. Daarom is het leuk om deze games af te wisselen met de games van Wii Sports. Deze games kunnen ook aardig uitputtend zijn, zeker het boksen. Wil je echt een uitdagend potje boksen? Vraag dan je huisgenoot of hij tegen je wil boksen. Gegarandeerd dat je binnen een mum van tijd staat te zweten in de woonkamer. Neem wel voldoende ruimte in als je gaat gamen, er zijn voorbeelden bekend waar een potje op de Nintendo Wii vervelend kan aflopen:

Net als bij veel games is het ook bij de Wii van belang dat je niet te lang achter de spelcomputer moet zitten. Beperk het tot een half uur of een uur per dag en neem een kwartier rust tussen de games.

Welke games vind jij het leukste om te doen en haal jij de beste resultaten mee op de Wii? Laat het ons weten via de comments!

Plaats een reactie