Afvallen met Slim Belly

Slim Belly, een nieuwe manier die plaatselijk vet verbranden mogelijk zou kunnen maken. Althans dat beweren de makers van Slim Belly. De belofte is niet alleen plaatselijk minder vet, maar zelfs 9 centimeter buikomvang verliezen in 1 maand tijd. Wij hebben de oplaasbare band sceptisch bekeken en nader onderzoek gedaan naar de werking van Slim Belly.

Wat is Slim Belly

Je kan het niet kopen of bestellen. Wat is het dan wel? Slim Belly is een oplaasbare band die je om je middel doet en alleen bij gespecialiseerde sportscholen kunt gebruiken. Binnen deze gespecialiseerde sportscholen krijg je begeleiding en uitleg over de werking en kun je zelf met de band aan de slag gaan. Alvorens je start met sporten doe je eerst de Slim Belly band die voorzien van luchtkamers om je buik en deze sluit je aan de achterkant. Dit gebeurt met klittenband. Aan de voorkant van je band zitten een aantal ventielen. Zodra je de band om hebt gedaan en deze zit goed zonder dat deze teveel beweegt, kun je aan de slag.

Hardlopen op de loopband, fietsen op de hometrainer of een stukje op de crosstrainer, je hebt de keuze uit deze sportieve activiteiten. Het verschil met een reguliere sportschool is dat er aan al deze apparaten kastjes zijn voorzien met 2 slangen. Deze koppel je aan de ventielen aan de voorkant van je band. Zodra jij gaat sporten, wordt de band opgeblazen en loopt de band ook leeg.

slim belly

Werking van Slim Belly

Het principe achter het opblazen en leeglopen van de band is dat het dient als een massage voor het buikvet rondom je middel. Dit zou de bloedsomloop in je buik weer moeten stimuleren wat weer kan leiden tot een betere vetverbranding. Dit voel je doordat je buik warm wordt tijdens het sporten. Op die manier zou je dus plaatselijk vet moeten kunnen verbranden, volgens de makers van Slim Belly.

Het idee is niet helemaal nieuw. Er zijn meer van deze zweetbanden en saunabanden zoals: de Sauna Band/ Zweet pakzweet. Ook de makers hiervan beloven dat de pondjes eraf vliegen en hebben zelfs een warmteregelaar.

Uw vet zal smelten en voordat u het in de gaten heeft, heeft u het strak gevormde lichaam dat u altijd al wilde hebben. 

Yeah right… Terug naar Slim Belly, want naast het verbeteren van je doorbloeding door middel van de band is het ook de bedoeling dat je gaat bewegen. Deze beweging dient op een intensiteit uitgevoerd te worden waardoor je algehele vetverbranding gestimuleerd wordt. Op deze manier werk je op 2 manieren aan je vetverbranding. Klinkt goed toch?

Slim Belly review

Het idee achter de Slim Belly band is erg aansprekend voor mensen die plaatselijk vet willen verbranden. Elk jaar komt er wel een nieuwe trend op het gebied van plaatselijk vet verbranden en wij zien de opkomst van deze sauna band ook als een trend. Veel gebruikers van de Slim Belly band merken echt verschil rondom hun buikgebied. De vraag is of dit komt doordat het vet rondom de buik is afgenomen of dat er plaatselijk iets anders (vocht) is afgenomen.

Het is goed dat je tijdens het gebruik van de band om je middel ook dient te sporten. Alleen de band en cardiotraining is in onze ogen niet voldoende. Immers, je gewicht en hoeveelheid vet is in grote mate afhankelijk van de hoeveelheid calorieen die je dagelijks eet. Daarin schiet Slim Belly tekort en vinden wij het een leuke gadget voor diegenen die erin geloven, maar wij slaan deze trend over.

Heb jij goede resultaten behaald met Slim Belly? Laat het ons weten via de comments

5 reacties

 1. KHALOUKHOEVA

  IK WIL SLIM BELLY KOPEN

 2. Nicole Verboon

  Beste heer/mevrouw,

  Ik train al jaren in de sportschool en geen resultaat bij mijn buik. Het buikvet blijft zitten. Ik train met de slim bellt en zie gelijk resultaat. Het liefst koop ik het zelf want dan ik het ook gebruiken tijdens het wandelen. Ik weet alleen niet waar ik het online kan kopen.
  Met vriendelijke groeten,

  N. Verboon

  • Kenneth Nwosu

   Beste Nicole,

   Wij zijn in deze review denk ik nog veel te aardig geweest. Ik denk echt dat je je energie en geld beter kunt besteden aan echte oplossingen zoals een goed dieet en training. Sorry, de makkelijke oplossingen zijn meestal geen oplossing en dat geldt ook hier!

   De reden dat gadgets als deze en sauna belts lijken te werken, is doordat je in korte tijd lokaal vocht afdrijft én omdat het tijdelijk het effect van een corset kan hebben, namelijk compressie. Je verliest dus vocht door te zweten. Vocht dat niet perse uit de buikstreek komt en, belangrijker nog, juist nodig is voor prestaties en vetverbranding. Het effect van compressie (organen maar ook vetcellen zelf die worden samengedrukt) is slechts van tijdelijke aard. Ook de theorie van het opblazen en leeglopen dat op masseren moet lijken zou pas interessant zijn als A) Was aangetoond dat masseren helpt bij afvallen en dat is nooit overtuigend aangetoond, en B) als door onderzoek wordt aangetoond dat het leeglopen en opblazen van de band daadwerkelijk met een massage kan worden vergeleken.

   Tot slot geldt dat de band een deel van de werken van de core-spieren kan overnemen door de ondersteuning die deze biedt waardoor je buikspieren juist slapper worden.

   Ik heb het nog niet eens gehad over de gevaren zoals verbranding waar veel gevallen van zijn (wat mogelijk de reden is dat ze niet rechtstreeks verkocht worden uit angst dat mensen ermee gaan slapen en wakker worden met derdegraads verbrandingen), maar denk dat je aan de eerste punten al zou moeten kunnen afleiden dat de slim belt (of slimmer belt) gewoon een zoveelste vorm van oplichting is waarbij gretig gebruik wordt gemaakt van de wens van duizenden om makkelijker af te vallen.

   Wat de mythe van het plaatselijk vet verbranden betreft en andere belangrijke punten rondom het verkrijgen van een strakke buik verwijs ik naar het artikel: https://www.fitsociety.nl/krachttraining/een-wasbordje-mythen-en-mysteries-van-de-sixpack/

   mvgr,
   Kenneth

 3. coby

  waar kan ik slim belly band kopen?

 4. Jay

  waar kan ik slim belly band kopen?

Plaats een reactie