Max Robust bullshit

Het blijft pijnlijk om te zien dat een oude bekende NO-Booster hét geheim van Hollywood wordt genoemd en voor een vijftig maal hogere prijs dan gebruikelijk wordt verkocht. Max Robust; een sterk staaltje bullshit. 

Anabullshit

Blijkbaar zijn ze er nog. Mensen die zich laten verleiden door teleshop beloften waar de nonsens van afdruipt. Vandaag kwam ik op Facebook weer eens de Max Robust bullshit tegen.

Ik train nu al 8 jaar, maar vóórdat ik Max Robust Xtreme gebruikte was er maar weinig vooruitgang en was ik niet echt tevreden met mijn magere successen. Ik dacht dat het aan mijn eigen slechte genen lag dat ik zoveel moeite moest doen voor het magere resulaat. Wat was dat een foute gedachtengang! Vanaf dat ik Max Robust Xtreme ben gaan gebruiken veranderde alles. Ik kan letterlijk de stikstofoxide in mijn spieren voelen – en ik weet dat als ik dat gevoel heb dat ik mijn doelstelling ga halen. Ik ben er al aan begonnen – mijn spieren blijven maar groeien. Hoe prachtig is dat!

-“Hugo K.”

Ik krijg dus lichte braakneigingen bij dit soort uitingen en niet omdat ik mijn eiwitshake te lang in de zon heb laten staan. Zo’n zogenaamde reactie van een blije gebruiker geschreven door een marketeer en voorzien van een foto van een fitnessmodel. Dit maal besloot ik uit journalistieke nieuwsgierigheid, toch maar te slikken en verder te lezen. Op zoek naar de bron van de bullshit.

Anabole arginine?

Nou wat is dan dat revolutionaire goedje in de pillen die al die Hollywood-sterren zoals The Rock zouden gebruiken?

We ontdekken de waarheid achter een pas ontdekt supplement dat de aandacht trok van experts. Onderzoeken wezen uit dat het de spiermassa en het testosteronniveau verhoogt. Het laat vet verdwijnen en vult je energiereserves aan. Met zo’n overweldigend bewijs en media-aandacht, is het niet langer de fraag of de tabletten werken, maar of ze legaal zouden moeten zijn.

(MHL) In de laatste maanden zijn onze lezers gek geworden van het nieuwe product dat mannen helpt vet te verliezen en spiermassa op te bouwen binnen een maand. Sterren als Dwayne “The Rock” Johnson en Gerard Butler hebben grote hoeveelheden lichaamsvet verloren en spieren opgebouwd dankzij dit product. Het is bewezen dat het vet laat verdwijnen, spiermassa laat groeien en het energieniveau verhoogt.

Trainers noemen dit nieuwe supplement “het natuurlijke steroide alternatief”. Het helpt je om spiermassa op te bouwen en tegelijkertijd vet af te breken.

Nou wil er bij mij ook wel eens een typefoutje inkruipen, maar ik heb hier sterk het vermoeden dat ‘fraag’ het resultaat is van een stagiair die ‘reacties’ van de Engelstalige site vertaalde.

De rest van de pagina is een verdere opeenhoping van niet onderbouwde onzin en neppe reacties, recensies en voor en na foto’s. Nergens echter uitleg op de pagina over wat Max Robust nou precies is.

In het filmpje met mega-irritante stem en anabole silhouet wordt uitgelegd wat de revolutionaire werking van Max Robullshit is; het zou zorgen voor een hogere productie van stikstofmonoxide.

Wacht even…. Zijn we nu een ordinaire NO-Booster aan het verkopen als het ‘natuurlijke alternatief voor anabolen’? Dus keek ik iets langer dan me lief was op de verkooppagina waar onderin een link naar de ingrediënten staat. Wat blijkt; Max Rommel bevat Arginine. Ja, je hoort het goed. Arginine, zo’n beetje het meest populaire ingrediënt van de bekende NO-boosters en vele Pro Workouts. Een aminozuur dat al jaren in honderden supplementen wordt verkocht. Niet bepaald revolutionair dus. Bovendien is Arginine waarschijnlijk niet eens de beste NO-Booster.

Ok, het betreft hier Arginine arginine alpha-ketoglutarate, Arginine gekoppeld aan het zout arginine alpha-ketoglutarate dat er onder andere voor zou moeten zorgen dat de Arginine beter wordt opgenomen (en ammoniak beter wordt afgevoerd). Omdat het echter wordt vermeld als ‘matrix’ heb je geen idee hoeveel Arginine je nu daadwerkelijk binnenkrijgt en hoeveel alpha-ketoglutarate.

Max Robs U

Ook kan je bij de ingrediënten lezen dat een potje Max Robs U 30 doseringen van 450mg bevat (2 capsules per dosering). In totaal dus 13,5 gram. In dat potje met 60 capsules zit dus in totaal drie theelepels poeders.

Daarvoor betaal je 49 euro. Negenenveertig euro voor drie theelepels poeder. Voor hetzelfde bedrag koop je bij anderen meer dan een halve kilo Arginine alpha-ketoglutarate! Ok, dat is in poedervorm. Maar ook als je graag wat meer betaalt voor het gemak van capsules dan kan je bij anderen terecht waarbij je minder dan de helft betaalt en twee zoveel capsules krijgt die per capsule bijna drie keer zoveel bevatten. 

In de onderzoeken naar de effecten van arginine en arginine alpha-ketoglutarate zijn veel verschillende doseringen gebruikt. Doseringen van 2 tot 3 gram per dag waren daarbij niet ongebruikelijk, maar ook niet hogere doseringen van 6 tot wel 30 gram per dag (niet bepaald aan te raden). Je kunt je afvragen wat die twee dosering Max Rip Off, totaal iets minder dan een gram, zullen opleveren. Vooral als je niet weet hoeveel Arginine er daadwerkelijk inzit. Je hoeft je al helemaal geen zorgen te maken dus of het wel ‘legaal mag worden verkocht’.

Als je dus gelooft in de toegevoegde waarde van arginine alpha-ketoglutarate boven andere NO-Boosters en daar graag vijftig keer zoveel voor betaalt als bij anderen dan heb je het juiste adres gevonden. Een beetje duurder, maar dan kan je iedereen vertellen dat je hetzelfde als The Rock gebruikt. “Anabolen zeg je?”. “Nee, Arginine natuurlijk!)

Over Kenneth Nwosu

Kenneth Nwosu is gediplomeerd fitness trainer en hoofdredacteur van FITsociety. Hij schrijft uitvoerig over alles met betrekking tot fitness, krachttraining, afvallen, voeding en voedingssupplementen. Als fitness fotograaf heeft hij honderden fitness fanaten in hun beste shape vastgelegd.

12 reacties

 1. m van der graaf

  Goed artikel over dit nepproduct en goed dat ditartikel vindbaar is om misleiding voor minder goed ingevoerde mensen te voorkomen.
  Ik kwam dit product ook vandaag in mijn timeline tegen en ben hier alleen naar op zoek gegaan vanwege de ongekende onzin die er verkondigd wordt. De mooiste quote was 9kg extra spiermassa in 5 weken…

 2. mahmut

  omdat ik een alternatief aan het zoeken was voor anabolen kwam ik snel bij deze product terecht het werd de lucht ingreprezen net als het een wonder middel was was van een een of andere fitnes god maar god als ik lees wat voor een bullshit ons aangesmeerd geprobeerd wordt is het gewoon belachelijk het zou verboden moeten zijn om mensen zo voor de gek te houden

 3. Gianni

  Goed dat R mensen met verstand op dit soort bull shit dingen reageren, met die verkoop trucs op t internet. Je reinste fraude eigenlijk om dit op zo een manier te verkopen !

 4. Richie

  Ik train momenteel 3 dgn spiergroepen en 1 dag rust en zo herhaal ik dat 3 weken en neem dan een keer 3 dagen rust. Ik eet gevarieerd en gezond genoeg, maar ik vraag me dus af of ik een supplement kan gebruiken om het spierherstel te bevorderen/versnellen. Graag hoor ik wat van U. Groeten, Richie.

 5. Michel van Hagen

  Mooi artikel en bedankt voor de uitleg. Wat ik me wel afvraag, wat is tegenwoordig dan wel een waardig alternatief voor anabolen? Ik ben 51 en heb ongeveer tot mijn 40e intensief gesport. Wil dat nu weer oppakken en kan wel wat ondersteuning gebruiken. Ik geloof niet in wondermiddeltjes, maar in keihard werken met ondersteuning van supplementen. Het enige wat ik nu zelf gebruik is in de ochtend een shake van Shakeplus (https://www.shakeplus.nl/). Alvast bedankt voor de reactie’s.

 6. Pieter

  Ik gebruik dit middel nu een paar weken maar bevorderd in mijn ogen niet de spiergroei. Wat ons wel op is gevallen dat mijn haargroei gestimuleerd word op kale plekken komt weer haar heel vreemd.

  • maarten

   Wow Pieter als dat zo is dan ga ik dat ooit proberen als ik kaal word ,dan is het goedkoop middel tegenover de prijs van haar implantatie

 7. M

  Schrijf me a.u.b uit deze mailinglijst. Ik word er gek van

  • Kenneth Nwosu

   Ik denk dat je dit bericht aan de verkopers van Max Robust wilde sturen. Ik krijg de mailings ook nog steeds regelmatig:)

 8. Frank

  Goedemorgen ik dacht ook wat een mooi middel. ook apart dat dit direct op je facebookstartpagina als reclame wordt weergegeven wat het nog iets betrouwbaarder doet overkomen. maar na zulk soort verhalen te hebben gelezen altijd even goed google’n op zoek naar recensies, dit voorkomt over het algemeen een hoop gedoe.

  • Kenneth Nwosu

   Die functie vervullen we graag:)

 9. Robert

  Wie heeft hier ervaring mee ??? Met dit middel werkt het echt ? Is het niet gevaarlijk . ? Hoor geraag reacties van gebruikers die dit veel gebruiken werkt dit echt in de spier groei ? Hoor geraag een andwoord a u b

Plaats een reactie