Anavar oxandrolone

Een van de anabole steroïde die zijn bekendheid voornamelijk te danken heeft aan haar veiligheid is zonder twijfel Anavar. Anavar is de handelsnaam voor de anabole steroïde genaamd oxandrolone. Anavar is een mild anabool en heeft naast de milde anabolische werking ook een milde androgene werking. Verder aromatizeert Anavar niet oestrogeen, waardoor bepaalde bijwerkingen uitblijven. Het is een orale anabole steroïde waardoor het wel toxisch is voor de lever, al is dit in geringe mate. We gaan in dit artikel iets dieper in op de werking van oxandrolone.

Werking Anavar Oxandrolone

Net als veel anabolen heeft ook anavar haar roots in de VS. In 1964 werd het geintroduceerd door Searle Laboratories in de Verenigde Staten. Het is een anabool die vrij zwak wordt bestempeld en daarmee relatief veilig, maar draagt ook een hoger prijskaartje. In de medische wereld wordt het gebruik van anavar gezien als veilig alternatief ten opzichte van de minder veilige anabolen.

De meest opmerkelijke werking van anavar als medicijn is dat het de genezing van wonden versnelt. Vaak wordt anavar ook toegepast bij mensen met brandwonden [1]. Daarnaast wordt het toegediend bij HIV geïnfecteerde mensen die snel gewicht verliezen en bij kinderen bij wie de groei achterblijft.

Geschiedenis Anavar Oxandrolone

Searle Laboratories  introduceerde oxandrolone in 1964 toen het al snel een zeer populaire toepassing in de sport werd vanwege het veilige karakter. In die tijd was dianabol, oftewel methandrostenolon populair, maar het dat was geen anabool zonder risico’s. Anavar boodt daarin een uitkomst. Het werd een van de beste verkopende anabolen van die tijd, totdat de verkoop in 1989 werd stopgezet. De vraag naar dit populaire anabool bleef wel bestaan en de geringe hoeveelheid die nog beschikbaar was, werd tegen een hoge prijs verkocht. Hierdoor nam de populariteit enorm af omdat het erg duur werd. Vanaf 1995 is oxandrolone weer eenvoudiger te verkijgen onder de naam Oxandrin, wat veelal wordt toegepast bij auto-imuunziektes.

De populariteit van Anavar was groot zowel onder mannen als vrouwen. Het heeft bijna geen vermannelijkende bijwerkingen en het heeft geen aromatiserend effect, waardoor het testosteron niet omgezet wordt in oestrogeen met alle bijwerkingen van dien. Vaak wordt het door bodybuilders gebruikt wanneer ze gaan cutten of droogtrainen, omdat het de spiermassa vasthoudt.

Effect Anavar

Daarnaast heeft anavar bijna geen effect op je eigen testosteronproductie [2]. Dat betekent dat je eigen productie van het hormoon testosteron gewoon op gang blijft terwijl je gebruik maakt van Anavar. Hierdoor heb je geen terugval wanneer je stopt met kuren omdat je eigen testosteron de opgebouwde spiermassa in stand houdt. Doseringen zijn vaak niet hoger dan 20mg per dag, waardoor de androgene werking ook klein blijft. Dit is erg laag in vergelijking met andere anabolen.

Anavar voor bodybuilders

De toepassing van anavar bij bodybuilders is natuurijk beperkt wanneer het effect niet erg groot is op de spiermassa. Daarom gebruiken voornamelijk powerlifters en gewichtheffers die hun spierkracht willen vergroten, zonder dat ze teveel aankomen. Zo kunnen deze krachtathleten in hun eigen gewichtsklasse blijven. De spierkracht toename die anavar veroorzaakt komt tot stand door het vormen van phosphocreatine, die de ATP voorraden kan aanvullen. Hierdoor neemt de anaerobe prestaties toe, wat weer leidt tot betere explosieve krachtinspanningen.

Bodybuilders gebruiken oxandrolone wel, maar vaak stacken ze deze met een zeer androgene stof. Hierdoor kan je als bodybuilder spiermassa opbouwen en kracht opbouwen zonder androgene bijwerkingen. Een veel voorkomende stack is anavar in combinatie met winstrol.

Bijwerkingen Anavar Oxandrolone

Zoals eerder beschreven zijn de bijwerkingen van oxandrolone beperkt, maar ze zijn er wel. Zo kunnen gebruikers last krijgen van misselijkheid en hoofdpijn. Ondanks de schijnbare veiligheid dient wel opgemerkt te worden dat anavar een 17-alfa-gealkyleerde stof is, met mogelijk leverbeschadiging bij overmatig gebruik. Maar de meest voorkomende problemen rondom anavar zijn de verkrijgbaarheid en de hoge prijs.

Anavar veilig

Concluderend kunnen we stellen dat Anavar een van de veiligste anabolen is op dit moment. Het is een anabole steroide die zowel voor mannen als vrouwen geschikt is en weinig bijwerkingen kent. Hierdoor is het een populair product maar is de prijs daar ook naar.

Zoals altijd willen we wel opmerken dat het gebruik van Anabool Androgene Steroïden niet wordt aangeraden door FITsociety.nl

Referenties

 1. Porro LJ, Herndon DN, Rodriguez NA, Jennings K, Klein GL, Mlcak RP, Meyer WJ, Lee JO, Suman OE, Finnerty CC. Five-year outcomes after oxandrolone administration in severely burned children: a randomized clinical trial of safety and efficacy. J Am Coll Surg. 2012 Apr;214(4):489-502; discussion 502-4. doi:10.1016/j.jamcollsurg.2011.12.038. PubMed PMID: 22463890; PubMed Central PMCID:PMC3412530.
 2. Malhotra A, Poon E, Tse WY, Pringle PJ, Hindmarsh PC, Brook CG. The effects of oxandrolone on the growth hormone and gonadal axes in boys with constitutional delay of growth and puberty. Clin Endocrinol (Oxf). 1993 Apr;38(4):393-8. PubMed
  PMID: 8319371.

11 reacties

 1. Mathias

  Hey,

  ik ga dit middel kopen. Waar kan ik dit het best doen?

  Groetjes Mathias

 2. kees

  ja de drogist en gooi en gelijk elke dag 10 multivitamine pillen bij voor de grootste bijwerking

 3. Sven De Kuijer

  Beetje apart artikel. Veel herhaling en onsamenhangend. Verschillende benamingen voor hetzelfde door elkaar, maakt het onnodig ingewikkeld.

 4. Yo

  En als bijwerking onvruchtbaarheid wordt achtergehouden. Waarom wordt dit achtergehouden? Het is bewezen dat onvruchtbaarheid 1 van de bijwerkingen kan zijn, ook depressie en kleine bloedingen.

  Dit artikel geeft niet openlijk alle informatie.

   • R

    Bloedneus kan je ervan oplopen en hogere bloeddruk zelf ervaren

    • Rico

     Nou niks van gemerkt gebruik hem al jaren nooit problemen gehad

 5. San

  Onvruchtbaarheid, lijkt me stug.
  Na een Anavar kuur 1x onveilig gevreen met mijn vrouw,en meteen zwanger.
  3 jaar na de kuur weer zwanger na 1x.

 6. JJ seur

  Kan dat samen met Fenprocoumon

  • Berry

   Kan je beter vragen aan de Tromboze dienst.

Plaats een reactie