arnold classic logo

Arnold Classic 2014 vooruitblik

Aankomend weekend vind weer één van de twee grootste en meest prestigieuze bodybuildwedstrijden plaats, de Arnold Classic. De Arnold Classic is onderdeel van het inmiddels tot een veel groter evenement uitgegroeide “Arnold Sports Festival” waar naast bodybuilders o.a. ook strongmen, armworstelaars, schermers, worstelaars en crossfitters in actie komen. Wat bodybuilding betreft, wordt het gezien als de grootste wedstrijd wereldwijd na de Olympia.

Arnold Classic vooruitblik

Vorig jaar werd de Arnold Classic gewonnen door de veteraan Dexter Jackson. Dexter zal dit jaar echter niet aanwezig zijn om zijn titel te verdedigen, maar richt zich waarschijnlijk op de Olympia. Misschien wel zo verstandig gezien de line-up die er dit jaar een stuk steviger uitziet dan vorig jaar toen hij de titel won.

Ik verwacht dit jaar dan ook veel van Shawn Rhoden die vorig jaar verstek liet gaan omdat hij enkele maanden daarvoor veel wedstrijden had gedraaid (en gewonnen!) sinds de Olympia van 2012 waar hij verrassend derde werd. Op de Olympia van 2013 viel hij een plaatsje terug naar de vierde plaats door Dennis Wolf die, voor velen onverwachts, een enorme progressie had geboekt en derde werd. Ik hou dan ook sterk rekening met Dennis en Shawn in de top drie.

Makkelijk zal het echter niet worden. Er staan meerdere oud-Arnold Classic en Arnold-Europe winnaars op het podium zoals Victor Martinez die vorig jaar zijn comeback maakte en tweevoudige Arnold Classic-winnaar, Branch Warren.

Roelly Winklaar niet aanwezig

Fucked up!! Dat is waarschijnlijk zeer zacht uitgedrukt wat Roelly Winklaar gedacht moet hebben toen hij nog geen twee weken geleden rijdend op een motor tegen een auto aan knalde. Via een video laat zijn zus aan Flex weten dat hij niet deel zal kunnen nemen aan de Arnold Classic, noch aan de wedstrijden die daarop volgen in Australië en Brazilië. Dit is een gigantische teleurstelling voor Roelly die er vorig jaar fantastisch uitzag op de Mr. Olympia, beter dan ooit durf ik wel te stellen. Ik gaf Roelly een serieuze kans op de top drie op de Arnold Classic dit jaar.

Sterkte Roelly, we hopen dat je er weer snel bij kan zijn! Balen dat je niet samen met je broertje deel kan nemen dit jaar.

212 klasse

Want toch zal er een Winklaar aanwezig zijn. Voor het eerst zal er tijdens de Arnold Classic ook een 212 klasse zijn voor mannen die 212 pond of minder wegen. In deze klasse doet Quincy Winklaar mee, ja het broertje van. Hij zal vooral concurrentie krijgen van de grote namen in deze klasse: Flex Lewis en David Henry.
Miss Fitness International, Figure International en Bikini International

Ook de dames zullen weer in actie komen. In de Fitness International klasse zal Tanji Johnson haar titel verdedigen.

In de figure international klasse is het Candice Keene die vorig jaar verrassend de titel won van Erin Stern. Ze zal het hiervoor o.a. moeten opnemen tegen drievoudig winnares Nicole Wilkins (die vorig jaar niet meedeed) en Heather Dees die vorig jaar tweede werd.

In de bikini klasse, tenslotte, zal India Paulino haar titel verdedigen. Deze publieksfavoriet had vorig jaar meer verwacht van haar deelname aan de Mr. Olympia en zal er op gebrand zijn de eerste te worden die de titel twee jaar achter elkaar pakt op de Arnold Classic in deze klasse.

Ben jij een personal trainer?

Ga dan gratis aan de slag met ons trainingsplatform

Ontdekken

Over Kenneth Nwosu

Kenneth Nwosu is hoofdredacteur van FITsociety en schrijft uitvoerig over alles met betrekking tot fitness, krachttraining, afvallen, voeding en voedingssupplementen. Als fitness fotograaf heeft hij honderden fitness fanaten in hun beste shape vastgelegd.

Plaats een reactie