Arnold Classic 2015 Dexter Jackson

Arnold Classic 2015 uitslag

Dexter Jackson heeft gisteren de Arnold Classic 2015 gewonnen. Hiermee heeft hij een nieuw record gevestigd met vijf Mr. International titels. Roelly Winklaar behaalde de finale waar hij eindigde als zesde.

Dexter Jackson winnaar

O.K., het was in mijn vooruitblik van afgelopen vrijdag misschien een beetje stom om te schrijven dat de Arnold Classic onder andere leuk is vanwege de onvoorspelbare uitslag , maar vervolgens de winnaar goed te voorspellen. Dexter Jackson won zijn vijfde titel op de Arnold Classic en mag zichzelf daarmee voor de vijfde maal “Mr. International” noemen, een record.

Branch Warren tweede, Justin Compton derde

Branch Warren eindigde als tweede met nieuwkomer Justin Compton die tijdens zijn debut op de Arnold Classic goed presteerde met een derde plaats. Hij doet me qua bovenlichaam een beetje denken aan Jay Cutler. Iemand om in de gaten te houden dus met zo’n massa op 26-jarige leeftijd. Aan de andere kant vind ik het jammer om te zien dat zijn buik nu al naar voren begint uit te steken wat niet veel goeds voorspelt als hij deze massa nog verder uit wilt bouwen.

Roelly Winklaar timmert weer goed aan de weg met een zesde plaats. Een extraatje voor het publiek was de salto achterover die hij deed, knap met een dergelijk gewicht.

arnold-classic-finale

Uitslag dames

Sinds vorig jaar is er geen bodybuild-klasse meer voor de dames op de Arnold Classic. Bij de dames was het Oksana Grishina die de titel pakte in de fitness klasse. De dames weten het publiek ook te bespelen. Oksana had het thema Black Swan voor haar routine waarmee ze een mooie combinatie van kracht en souplesse toonde.

Camala Rodriguez-McClure deed voorheen ook mee in de Fitness klasse, maar nu in de Figure-klasse. Waar het in de Fitness-klasse ook draait om de atletische kunstjes die je toont (zoals Oksana die op één hand balanceert), draait het in het in Figure-klasse alleen om je fysiek en uitstraling. Je moet natuurlijk wel goed kunnen poseren, maar hoeft geen spagaat of salto’s of iets dergelijks te doen.

In de ontzettend snel groeiende Bikini-klasse was het opnieuw Ashley Kaltwasser die haar titel succesvol verdedigde. Hiermee draagt ze én de titel Miss Bikini International én Miss Bikini Olympia (die ze vorig jaar won).

Arnold Classic 2015 dames

Ben jij een personal trainer?

Ga dan gratis aan de slag met ons trainingsplatform

Ontdekken

Over Kenneth Nwosu

Kenneth Nwosu is hoofdredacteur van FITsociety en schrijft uitvoerig over alles met betrekking tot fitness, krachttraining, afvallen, voeding en voedingssupplementen. Als fitness fotograaf heeft hij honderden fitness fanaten in hun beste shape vastgelegd.

Plaats een reactie