arnold classic 2014

Arnold Classic Brazil 2014

Afgelopen weekend won Steve Kuclo de Arnold Classic Brazil en plaatste zichzelf hiermee voor de Mr. Olympia dit jaar. Juan Morel werd tweede en pakte hiermee 5 kwalificatiepunten.

Arnold Classic Brazil

De Arnold Classic Brazil is net als de Amerikaanse en Europese versie een evenement waarbij diverse disciplines uit de krachtsport en daarbuiten zichzelf promoten. Het hoofdevenement is de bodybuildwedstrijd, maar daarnaast wordt er ook een strongman competitie gehouden, demonstraties en wedstrijden in vechtsporten als jiu jutsu, karate en natuurlijk het Braziliaans Capoeira, touwtjespring wedstrijden, BMX-wedstrijden en noem het maar op.

“Oude garde stelt teleur”

Vorig jaar deden Toney Freeman, Ed Nunn en Fred Smalls ook mee en eindigden toen respectievelijk op de 2e, 4e en 5e plaats. Al deze deelnemers aan de Mr. Olympia van vorig jaar scoorden dit jaar slechter. Toney werd 5e, Fred Smalls 10e terwijl Ed Nunn zelfs naar een 12e plaats terugviel.

Ik sprak Ed Nunn twee maanden geleden nog in Keulen op de FIBO toen hij aangaf hoe zwaar het nieuwe puntensysteem is voor kwalificatie voor de Mr. Olympia, de meest prestigieuze wedstrijd voor bodybuilders. Met dit resultaat (levert geen punten op voor kwalificatie ) wordt het er niet makkelijker op.

“Nieuw talent rukt op”

Wie zich wel kwalificeerde voor de Mr. Olympia was Steve Kuclo die zich ook vorig jaar wist te kwalificeren met een overwinning, toen op de Dallas Europa Supershow. Dat was zijn eerste overwinning bij de pro’s. Op de Mr. Olympia eindigde hij vervolgens als 14e.

Juan Morel werd tweede en pakte daarmee vijf kwalificatiepunten voor de Mr. Olympia.

William Bonac eindigt op zevende plaats

De zevende plaats van de Nederlands-Ghanese William Bonac (afb. rechts) stelde een beetje teleur na zijn tweede plaats op de Australian Pro vorige maand.

Mr. Suriname eindigt als derde bij de Amateurs

Mr. Suriname, Koese Soepe eindigde als 3e bij de amateurs

Volledige uitslag*

 1. Steve Kuclo
 2. Juan Morel
 3. Jon Delarosa
 4. Lionel Beyeke
 5. Toney Freeman
 6. Marius Dohne
 7. William Bonac
 8. Michael Kefalianos
 9. Baito Abbaspour
 10. Fred Smalls
 11. Robert Piotrkowicz
 12. Edward Nunn
 13. Martin Kjellstrom
 14. Julio Cesar Balestrin

*Bron:Bodybuilding.com

Ben jij een personal trainer?

Ga dan gratis aan de slag met ons trainingsplatform

Ontdekken

Over Kenneth Nwosu

Kenneth Nwosu is hoofdredacteur van FITsociety en schrijft uitvoerig over alles met betrekking tot fitness, krachttraining, afvallen, voeding en voedingssupplementen. Als fitness fotograaf heeft hij honderden fitness fanaten in hun beste shape vastgelegd.

Plaats een reactie