shawn rhoden

Arnold Classic Europe 2012

Shawn “flexatron” Rhoden geeft vervolg aan een fantastisch jaar met winst op de Arnold Classic Europe 2012.

Shawn wie?

Begin dit jaar hadden velen nog nooit van hem gehoord. De Jamaican die in 2009 zijn pro card kreeg door winst op de IFBB North American Championships in 2009, won dit jaar zijn eerst wedstrijden voor de professionals.

Na zijn overwinning op de IFBB PBW Tampa Pro pakte hij ook de eerste plaats op de Dallas Europa Supershow. Hij plaatste zichzelf echt in de schijnwerpers door vervolgens op de Mr. Olympia dit jaar derde te worden voor Branch Warren en Dennis Wolf die allebei nog voor hem eindigen op de Arnold Classic in maart dit jaar.

Hij zet de goede trend door met een check voor $40.000,- met de winst op deze Europese versie van de Arnold Classic in Madrid vorig weekend. Niet slecht voor iemand die na het scheuren van 9 pezen in de hand te horen kreeg dat hij nooit meer zou kunnen trainen met gewichten. Shawn kan zijn succes dit weekend alweer verlengen met zijn optreden op de Grand Prix van Groot-Brittani├ź.

Pro-bodybuilders doen niet aan iedere wedstrijd mee, maar slaan vaak bepaalde wedstrijden over om zich te kunnen richten op andere wedstrijden. Zo deden de nummers 1 en 2 van de Mr. Olympia en vervolgens Sheru Classic in India, Phil Heath en Kai Greene niet mee. Ditzelfde gold voor de nummer 4, Dexter Jackson en de nr. 5 Branch Warren. De kansen op een wedstrijd hangen dus altijd af van de line-up

Tweede: Dennis Wolf

Dennis Wolf werd 6e op de Mr. Olympia dit jaar. Bij de Arnold Classic in maart werd hij nog tweede achter Branch Warren. Vandaar ook zijn onaangename verassing dat hij niet alleen Phil Heath en Kai Greene voor hem zag eindigen, maar naast de routinier Dexter Jackson dus ook de “newbie” Shawn Rhoden.

Nu van de top 6 van de Mr. Olympia alleen Dennis Wolf en Shawn Rhoden meededen in Madrid, was Dennis vastberaden zijn vorm niet alleen vast te houden sinds de Mr. Olympia, maar ook te verbeteren en dit groentje te verslaan. Helaas voor Dennis was ook Shawn wat verbeterd en werd hij dus opnieuw door de Jamaicaan verslagen.

Derde plaats: Roelly Winklaar

Gezien de ontbrekende grote namen was de bovenstaande uitslag dus niet anders dan bij de Mr. Olympia. Een stuk verassender was het resultaat voor Roelly Winklaar, “From Cura├žao, by way of Holland!”.

Roelly eindigde op de Mr. Olympia nog als 12e achter Toney Freeman (7e), Johnnie Jackson (9e) en Lionel Beyeke (10e). Nog geen maand later in Madrid versloeg hij al deze namen door derde te worden. Opvallend was bovendien het feit dat Roelly ook een week eerder nog door Toney Freeman werd verslagen bij de Sheru Classic in India (1.Phil Heath, 2.Kai Greene, 3.Toney Freeman en 4.Roelly Winklaar).

Roelly ziet er nog steeds niet op zijn best uit. Laten we hopen dat dit weer een stap in de goede richting is.

Vierde plaats: Robert Piotrowicz

Dat Roelly v├│├│r Toney Freeman eindigde was verassend. Dat Robert Piotrowicz vierde werd v├│├│r Toney was nog meer omstreden. De Poolse bodybuilder eindigde nooit hoger bij de pro’s dan een tweede plaats bij de Nordic Pro dit jaar. In oktober vorig jaar stond hij nog 40e op de IFBB Rankings List volgens RAS (Toney Freeman 7e). Er kan veel veranderen in een jaar bodybuilding.

Volledige uitslag Arnold Classic Europe 2012

 1. Shawn Rhoden
 2. Dennis Wolf
 3. Roelly Winklaar
 4. Robert Piotrowicz
 5. Toney Freeman
 6. Ronny Rockel
 7. Johnnie Jackson
 8. Michael Kefalianos
 9. Edward Nunn
 10. Feras Saied
 11. Lionel Beyeke
 12. Hidetada Yamagishi
 13. Steve Benthin
 14. Daniele Seccarecci
 15. Ben White
 16. Sergey Shelestov
 17. Manual Manchado

Ben jij een personal trainer?

Ga dan gratis aan de slag met ons trainingsplatform

Ontdekken

Over Kenneth Nwosu

Kenneth Nwosu is hoofdredacteur van FITsociety en schrijft uitvoerig over alles met betrekking tot fitness, krachttraining, afvallen, voeding en voedingssupplementen. Als fitness fotograaf heeft hij honderden fitness fanaten in hun beste shape vastgelegd.

Plaats een reactie