Arnold Schwarzenegger onderging open hart operatie maar is terug

Arnold Schwarzenegger onderging gisteren een open hart operatie om een klep te vervangen. Zijn eerste woorden bij het ontwaken: “I’m back”

Arnold Schwarzenegger ondergaat operatie

Volgens zijn vertegenwoordiger Daniel Ketchell, was de operatie succesvol verlopen en is Schwarzenegger in stabiele conditie in het Cedars-Sinai Hospital in Los Angeles.

“Schwarzenegger is awake and his first words were actually ‘I’m back’, so he is in good spirits,” tweette Ketchell.
Arnold heeft een aangeboren hartafwijking en heeft daarvoor een pulmonalisklep vervangen gekregen in 1997. De pulmonalisklep zorgt dat bloed dat van de rechter hartkamer naar de longen gestuurd wordt niet terug kan stromen. De vervangen klep was nooit bedoeld voor permanent gebruik en had het einde van zijn houdbaarheidstermijn van ongeveer tien tot vijftien jaar bereikt. Voor de vervanging is voor een minder ingrijpend alternatieve vorm van klep gekozen.

Over Kenneth Nwosu

Kenneth Nwosu is gediplomeerd fitness trainer en hoofdredacteur van FITsociety. Hij schrijft uitvoerig over alles met betrekking tot fitness, krachttraining, afvallen, voeding en voedingssupplementen. Als fitness fotograaf heeft hij honderden fitness fanaten in hun beste shape vastgelegd.

1 reactie

  1. clusterfuck

    “aangeboren hartafwijking”

Plaats een reactie