BC Muscle Camp: Trainen met pro bodybuilder William Bonac

Tijdens het BC Muscle Camp in Lemmer konden leden van sportschool Strak&Fit een training volgen met William Bonac en Jeffrey Suijkerbuijk. Een unieke gelegenheid, want hoevaak krijg je de kans te trainen met een pro bodybuilder die meedoet aan de Mr. Olympia?

BC Muscle CampDSC_3673

Tijdens het BC Muscle Camp geven William Bonac & Jeffrey Suijkerbuijk een kijk in de keuken van het leven van een professional bodybuilder. Vandaag werd het Muscle Camp gehouden op de nieuwe locatie van sportschool Strak&Fit te lemmer.

Na uitleg werd gestart met een training in circuit-vorm waarbij Willam en Jeffrey aanwijzingen gaven voor de uitvoering van de verschillende oefeningen. Hoe pak je bijvoorbeeld die achterkant schouders goed aan met kabels, hoe zorg je dat je de juiste spieren aanspreekt en hou je vervolgens spanning op die spieren?

Het leven van pro Bodybuilder William Bonac

Na een evaluatie van de training was er gelegenheid om William aan de tand te voelen. William doet dit jaar voor de tweede keer mee aan de Mr. Olympia na zijn debuut van vorig jaar. Dit is het hoogst haalbare podium binnen bodybuilding. Het podium waarop mannen als Sergio Oliva, Arnold Schwarzenegger, Lee Haney en Dorian Yates streden om de hoogste eer.DSC_3828

Eén van de vragen die ik dan ook stelde, was hoe het vorig jaar voelde om voor het eerst op dat podium te staan.

William: “Erg spannend, en ‘k was ook wel een beetje zenuwachtig. Ik stond¬†met de ¬†jongens op het podium¬†die ik een paar jaar eerder nog als fan volgde op internet. ¬†Misschien had ik ook wel teveel respect voor ze. Dat neem ik dit jaar niet mee het podium op. Respect is mooi, maar op het podium wil ik gewoon strijden”.

Daarnaast waren er natuurlijk ook de vragen over voeding waarop William wel gedetailleerd verslag deed van zijn voeding, maar ook¬†waarschuwde om zomaar de schema’s van pro’s te volgen (klinkt bekend? zie ook artikel “Wat voor Arnold werkte, werkt niet voor jou”). Niet alleen omdat voor iedereen nu eenmaal een andere behoefte geldt, maar ook omdat je voeding voor een bodybuilder als een beroepsgeheim kunt zien. Je wilt je concurrentie toch geen letterlijke kijk in je keuken geven? “De schema’s van pro’s die je op internet vindt, zijn daarom vaak al jaren oud”, aldus William.

Het was een leuke sessie met een openhartige William. Niet iedereen houdt er bijvoorbeeld rekening mee dat de gewenste 8 uur rust niet mogelijk is als je door de grote vochtinname meerdere keren per nacht moet plassen.

Poseerlessen

Na het “vragenkwartiertje” werd het Muscle Camp vervolgt met poseerlessen. Eerst demonstreerde William zijn uitvoering van de verplichte poses. Daarna mochten de deelnemers (waarvan velen deelnemen aan wedstrijden of dit van plan zijn) hun uitvoering tonen. Hierbij werden ze door William en Jeffrey bijgestuurd op de verschillende onderdelen van de poses. Zeer waardevolle informatie als je binnenkort op het podium staat.

More Muscle Camp

Dit was voorlopig het laatste Muscle Camp gezien William zich vanaf nu volledig gaat richten op zijn deelname aan de Olympia eind volgende maand. Vanaf november worden er weer Muscle Camps ingepland. Ge√Įnteresseerd? Neem dan contact op met Jeffrey Suijkerbuijk via diens website¬†bcmovement.nl.

Foto’s

Tot slot was er gelegenheid om met William en Jeffrey op de foto te gaan en hebben we nog wat groepsfoto’s gemaakt. Als fitness fotograaf kon ik het natuurlijk niet nalaten om William te vragen te poseren voor een paar foto’s voor mijn portfolio. In kort tijd hebben we toch nog een paar mooie shots kunnen maken.

 

Over Kenneth Nwosu

Kenneth Nwosu is gediplomeerd fitness trainer en hoofdredacteur van FITsociety. Hij schrijft uitvoerig over alles met betrekking tot fitness, krachttraining, afvallen, voeding en voedingssupplementen. Als fitness fotograaf heeft hij honderden fitness fanaten in hun beste shape vastgelegd.

2 reacties

  1. Jack Zwolle

    Topmiddag thnx

  2. John

    Super gave middag en erg zeerzaam.

Plaats een reactie