Berry de Mey “The Flexing Dutchman”

Als je een rubriek richt op succesvolle bodybuilders dan mag daaraan niet ontbreken Nederlands meest succesvolle mannelijke bodybuilder ooit: Berry de Mey. Europees Kampioen, Wereldkampioen en brons op de Mr. Olympia. Om alleen al op te mogen treden tijdens de Mr. Olympia is een enorme prestatie, om vervolgens 3e te worden, moet je van zeer goed huize komen.

Biografie Berry de Mey

Berry de Mey’s (23-2-1962) eerste ervaring met krachttraining was via taekwondo. Hij herinnert zich nog steeds de dag dat hij tijdens een training een halter zag liggen, ermee ging trainen en meer wilde. De volgende dag liep hij een sportschool binnen en ging aan de slag. Daar kijkend naar de posters van bekende bodybuilders besloot hij binnen een week dat hij wereldkampioen bodybuilden wilde worden. Berry was geen massa monster, maar scoorde vooral door symmetrie en definitie. Dat hij aanleg had, bleek uit het feit dat de instructeur in de sportschool die eerste dag niet snapte dat Berry zoveel vragen stelde¬†omdat zijn fysiek er toen al¬†op leek te wijzen dat hij¬†ervaring had met krachttraining.

Het hoogtepunt van Berry’s carri√®re was het behalen van de derde plaats op de Mr. Olympia van ’88 (achter Lee Haney en Rich Gaspari). Hierna was hij vastbesloten¬†in 1989¬†deze prestatie te verbeteren. Het liep echter anders toen het noodlot toesloeg en hij tijdens een borsttraining zijn borstspier scheurde bij het bankdrukken. Hij kwam nog wel op het podium toen hij door Vince McMahon (bekend van de worstelfederatie WWWF) werd uitgenodigd deel te nemen in een door hem nieuw opgezette bodybuildbond de WBC. Tegen een riant salaris van 300.000 dollar per jaar ging Berry aan de slag. Hij werd 3e bij de eerste wedstrijd, maar zag in dat hij nooit meer zijn oude niveau zou bereiken, laat staan het plaatje van perfectie dat hij zichzelf al die tijd had voorgespiegeld. Hij nam dan ook afscheid van bodybuilding in wedstrijd verband.

Tegenwoordig houdt Berry zich bezig met zijn andere passie, fotografie. Binnen bodybuilding is hij echter ook nog steeds actief met zijn eigen supplementenlijn.

Stats tijdens hoogtepunt Bodybuild-carrière

(helaas alleen lengte en gewicht kunnen vinden):
Lengte: 185
Gewicht:102

Gallery

Over Kenneth Nwosu

Kenneth Nwosu is gediplomeerd fitness trainer en hoofdredacteur van FITsociety. Hij schrijft uitvoerig over alles met betrekking tot fitness, krachttraining, afvallen, voeding en voedingssupplementen. Als fitness fotograaf heeft hij honderden fitness fanaten in hun beste shape vastgelegd.

Plaats een reactie