COACH LOGIN

Bikinifitness: ‘een ongezonde trend?’

ÉénVandaag zond gisteren een item uit over de volgens hen op Instagram nog steeds groeiende bikinifitness-trend.

Er is al intens veel over gezegd en geschreven, en waar voor veel mensen het beeld van veelal jonge meiden die zichzelf uithongeren om vervolgens met ingevallen koppies het podium op te klimmen in een bikini die niet meer stof bevat dan de zakdoek van je oma niet snel verandert, is het voor een ander een hobby, een beroep, of een wens.

Volgens de verslaggeefster heeft de lifestyle veel weg van het klassieke bodybuilden, je laat tenslotte op een podium je gespierde lichaam zien, echter zouden bij bikinifitness de vrouwelijke vormen voorop staan.

Het item

Door het feit dat er in het item thank god een keer (ervarings-)deskundigen aan het woord zijn, stak die laatste opmerking mij minder. Naar mijn mening staan in andere klassen in het vrouwelijk bodybuilden namelijk ook de vrouwelijke vormen voorop, echter liggen deze vaak onder een grotere en hardere spiermassa.

Ik heb het item bekeken en toen er me werd gevraagd wat ik vond, kon ik niet zo snel iets zinnigs bedenken. ‘Gaan we weer’, ‘goed verhaal’, maar ook ergens blij dat er in het korte item toch de tijd werd genomen om ook de ‘negatieve‘ kanten te laten zien van het leven van een wedstrijdatlete, naast alle ‘pracht en praal’.

Weet je wat, kijk en bepaal anders zelf maar even:


Bron: http://binnenland.eenvandaag.nl/

Over Anne Haakmeester

Anne Haakmeester, blogger en founder van Fannetiek.nl. “Mijn passie voor sport en voeding begon al vroeg en en met een achtergrond in de journalistiek én als nutritionist besloot ik drie jaar geleden die gegevens te combineren wat resulteerde in mijn blog en een kijkje in mijn leven on en off stage.”

1 reactie

  1. Chantal op zegt:

    Okee je moet snappen dat wedstrijd fitness niet het beste is wat je je lichaam aan kunt doen, maar als je sowieso alleen de gym induikt als je aan een wedstrijd mee gaat doen over een tijd, dan is t zeker ongezond! Een wedstrijd en dus het esthetische moet niet een doel op zich zijn. Als je start met trainen om op zo’n wedstrijd ‘op je best’ te zijn, dan ben je verkeerd bezig naar mijn mening. Het wedstrijd moment zelf is vaak het meest ongezond, je je beter richten op het fit (strak) worden en meedoen aan een wedstrijd als je denkt dat je het aankunt, al enige tijd aan het trainen bent en een nieuwe uitdaging aan wilt gaan.

Plaats een reactie