Cedric McMillan wint Arnold Classic 2017

Cedric McMillan heeft eindelijk de Arnold Classic gewonnen. “Eindelijk” omdat Arnold zelf hem twee jaar geleden al graag had zien winnen. 

Arnold Classic 2017

De Arnold Classic in Columbus Ohio is na de Mr. Olympia de meest prestigieuze wedstrijd in bodybuilding. Inmiddels zijn er naast de Amerikaanse versie Arnold Classics op ieder continent. Vorig jaar wist Kai Greene maar liefst drie Arnold Classics te winnen. Ook in 2015 won Kai Greene de titel. Reden voor Arnold Schwarzenegger om zich te beklagen over het gebrek aan symmetrie en esthetiek in de shapes van hedendaagse bodybuilders. Als uitzondering noemde hij Cedric McMillan die hij graag hoger had zien eindigen.

Dit moet je natuurlijk wel relativeren. Ook Cedric is ten opzichte van de bodybuilders uit het Arnold-tijdperk groot. In de line-up van de hedendaagse top bodybuilders echter doet zijn fysiek nog wel het meest aan die tijd denken. Hij was dan ook een van de weinigen die ik op de Olympia in Las Vegas vorig jaar al direct kon herkennen aan zijn silhouet.

Nieuwe ijzer generatie

De concurrentie kwam vooral van de nieuwe generatie bodybuilders. Op de tweede plaats eindigde namelijk Dallas “Big Country” McCarver. Waar ik aan het silhouet van Cedric McMillan al genoeg had om hem te herkennen, had ik bij Dallas bij zijn verschijning op het podium van de Mr. Olympia geen idee wie het was (my bad). Het was zijn eerste deelname in Las Vegas en hij eindigde meteen op een 8e plaats.

Heel opvallend is de tweede plaats dit weekend op de Arnold niet. Alle bodybuilders die op de Olympia 2016 hoger eindigden dan Cedric (die 6e werd) en Dallas, waren niet aanwezig op de Arnold Classic. Streep je al die namen uit dan kom je dus uit op Cedric en Dallas.

Voor Cedric hou ik er rekening mee dat dit zijn beste prestatie ooit zal blijken. Voor de 25-jarige Dallas voorzie ik een zeer succesvolle toekomst.

Kai was er niet bij

Kai Greene verkoos de vorige twee jaren niet mee te doen aan de Mr. Olympia en deed dus vorig jaar mee aan meerdere Arnolds. Dit jaar deed hij echter niet mee aan dé Arnold waar hij alleen als presentator aanwezig was. Geen Olympia geen Arnold, what’s up Kai? Focus op een film-carrière? Gaat de ‘Predator’ de ‘Terminator’ achterna?

3e Maxx Charles

4e Lionel Beyeke

5e Juan Morel

6e Fouad Abiad

Ben jij een personal trainer?

Ga dan gratis aan de slag met ons trainingsplatform

Ontdekken

Over Kenneth Nwosu

Kenneth Nwosu is hoofdredacteur van FITsociety en schrijft uitvoerig over alles met betrekking tot fitness, krachttraining, afvallen, voeding en voedingssupplementen. Als fitness fotograaf heeft hij honderden fitness fanaten in hun beste shape vastgelegd.

Plaats een reactie