Enercup 2015

Gisteren was ik bij de Enercup 2015, een fitness en bodybuildwedstrijd in de C-klasse. Hier vindĀ je het verslag en foto’s van atleten die in Hoogeveen op het podium stonden.

Enercup

Dit was mijn tweede bezoek aan de Enercup in Hoogeveen. Ditmaal niet alleen voor Fitsociety, maar ook als officieel sponsor als fitness fotograaf. Die dubbele rol als fotograaf/hoofdredacteur maakte het bezoek extra leuk. Ik heb met meerdere atleten die op het podium stonden het afgelopen jaar een photoshoot gedaan en zoals in iedere sport is een wedstrijd kijken een stuk leuker als je betrokkenheid voelt bij de deelnemers. Onder hen een bekende van ons: Behrooz Tanori van Road2Fit die zijn voorbereidingen naar deze wedstrijd in een wedstrijd-dagboek heeft vastgelegd op Fitsociety en zijn vlog. Behrooz zal zelf apart verslag doen van zijn ervaring en natuurlijk zijn resultaat.

De Enercup is een zogenaamde klasse C-wedstrijd wat voor velen de eerste ervaring op het podium betekent. Erg spannend natuurlijk als je zo hard gewerkt hebt en nu je fysiek op een podium mag tonen aan het publiek in het theater de Tamboerijn. Dit jaar was er een groot scherm opgehangen in een tweede zaal zodat meer bezoekers hun atleten konden steunen.

DSC_0831
Behrooz (midden)

Diverse klassen

De meesteĀ mensen die denken aan bodybuildwedstrijden zien hierbij alleen de zwaargewichten. Bij fitness en bodybuildwedstrijden komen echter een groot aantal verschillende type fysieken op het podium te staan. Van de “beachboys” in de Men’s Physique klasse en de “zachtere” vormen in de Bikini Fitness klasse tot de zwaardere mannen en gespierdere vrouwen in bodybuilding en body fitness. Ik schrijft “zacht” tussen aanhalingstekens omdat ik ook in de bikini-fitness klasse een paar dames met harde sixpack zag. Iets waarvan ik dacht dat deze in die klasse “net zichtbaar” moet zijn. DesondanksĀ zal ik enkele hardere en drogere dames in de “first call outs” opgeroepen worden, een teken dat de jury dit blijkbaar toch waardeerde.

Juist die grote verschillen onderling vind ik het leuke van C-klasse wedstrijden. Je ziet veel verschillende fysieken binnen dezelfde klasse wat het kijken mijns inziens leuker maakt dan het kijken naar bijvoorbeeld de pro’s. Op dat hoge niveau zijn de verschillen zo klein (met name in de klasse bikini-fitness) dat het moeilijk is te besluiten wie de betere is.

Gast-optredens

Naast de wedstrijden werd het publiek vermaakt met gast-optredens van jonge opkomende bodybuilders als Wesley Visser, routiniers als Camiel Saris, maar o.a. ook van het koppel John en Jeanet die een mooie duoshow neerzetten. De suprise act van de dag was het gast-optreden van Clarence Devis die nog flink in zijn bulk zat. Een grotere verassing was waarschijnlijk het huwelijksaanzoek dat op het podium werd gedaan aan een bezoekster die dacht een prijs gewonnen te hebben.

Gallery:

(Meer foto’s op kenneth-fotografie.nl)

Over Kenneth Nwosu

Kenneth Nwosu is hoofdredacteur van FITsociety en schrijft uitvoerig over alles met betrekking tot fitness, krachttraining, afvallen, voeding en voedingssupplementen. Als fitness fotograaf heeft hij honderden fitness fanaten in hun beste shape vastgelegd.

1 reactie

 1. Marc Vd lubbe

  Hallo kenneth,
  Mijn maatje berouhz vertelde mij dat je ook meerdere foto’s van mij had!
  Nu zou ik heeeel graag die foto’s willen hebben aangezien er geen familie of vrienden van mij waren gekomen naar de wedstrijd.

  En uiteindelijk is dat waar je zo hard voor gewerkt hebt….

  Zou het supercool vinden als je mij hiermee kan helpen. …alvast bedankt voor de moeite
  Groet Marc

Plaats een reactie