Fibo 2014

FIBO 2014 Interview met Ronnie Coleman en foto’s FIBO

De FIBO in Keulen is ’s werelds grootste fitnessbeurs. Mijn hoogtepunt was mijn interview met Ronnie Coleman.

Fibo 2014 Keulen

Als je als fan een glimp op wil vangen van het leven van pro-bodybuilders én ze wilt ontmoeten dan moet je een grote fitnessbeurs bezoeken. We mogen dan ook blij zijn met de FIBO in Keulen waar jaarlijks de fitnessindustrie zich in zijn volle omvang laat zien. Voor mij was het dé kans de top van de bodybuild-wereld te ontmoeten. Mannen als achtvoudig Mr. Olympia Ronnie Coleman, Kai Greene,  Victor Martinez, Phil Heath, Jay Cutler, Roelly Winklaar en Shawn Rhoden. Het feit dat er veel pro bikini models aanwezig zijn, maakt het er niet minder prettig om.

De grootste fitnessbeurs van de wereld

De FIBO is echter veel groter dan dan de grootste mannen en mooiste vrouwen. Als je als fitnessprofessional lezingen wilt bijwonen over je vak en de nieuwste hypes, als je als sportschoolhouder of fysiotherapeut op zoek bent naar nieuwe apparatuur dan is Keulen dit weekend the place to be.

Gisteren vertrok ik naar Keulen voor de tweede dag dat de FIBO 2014 zich opende voor de “branch”. Vandaag en morgen is deze geopend voor het algemene publiek, hoewel de kaarten hiervoor al enige tijd uitverkocht zijn. Een genoodzaakte beperking in verkoop omdat, ondanks de enorme omvang van het congrescentrum, het vorig jaar op de laatste dag zo druk bezocht werd dat brandweer en politie alles in goede banen moesten leiden. Afgelopen donderdag en vrijdag was de beurs alleen geopend voor “fitnessprofessionals” wat een erg breed begrip is gezien de omvang van de industrie. Dit was een mooie gelegenheid om in wat meer rust de beurs te kunnen bezoeken.¬†De beurs is verdeeld in diverse hallen waaronder de hal waar wij natuurlijk het meest te vinden waren.

Supplementenbeurs

In de gevallen waarin Pro-bodybuilders van hun sport kunnen leven, is dit grotendeels te danken aan sponsordeals met de supplementenindustrie. Prijzengeld van een wedstrijd is mooi meegenomen, maar de publiciteit die je hiermee een sponsor kan opleveren, kan vaak veel meer waard zijn. Een onderdeel van de “verplichtingen” die daarbij horen, is de aanwezigheid op evenementen als in Keulen waar fans net zoals op de huishoudbeurs in de rij staan voor gratis goodiebags (maar dan gevuld met samples van prote√Įne en pre-workouts), maar vooral voor een handtekening van- en foto met hun idool. Als er voor de stands van de supplemenent-leveranciers schijnbaar uit het niets lange rijen verschijnen, weet je dat er een grote naam is verschenen.

Interview: Ronnie Coleman

Mijn hoogtepunt van het bezoek aan de FIBO 2014 was mijn gesprek met achtvoudig Mr. Olympia Ronnie Coleman. Ronnie draaide zijn laatste wedstrijd in 2007 en heeft inmiddels zijn eigen supplementenlijn “Ronnie’s Signature Series”. Voor zijn aankomst werden wij door de organisatie voorgesteld aan de mensen van Ronnie’s team. Toen er later een lange rij voor de stand stond, was duidelijk dat Ronnie verschenen was. Dankzij de eerdere hookup¬†nam Ronnie ondanks de lange rij de tijd voor een gesprek met¬†ons.

“Being a police-officer was a career, bodybuilding is a calling”

Op mijn vraag of hij dit soort verplichtingen nooit als een “hassle” ervaart, gaf hij aan dat dit niet het geval is.

Ronnie: “Soms heb je het geluk je roeping te vinden. Toen ik een politieagent was, deed ik dat als beroep. Met bodybuilding was het zo dat ik en anderen zagen dat ik er erg veel aanleg voor had en wist ik dat ik mijn roeping had gevonden. Bodybuilding heeft me erg veel gegeven.

Kenneth:”Dus aanwezigheid op beurzen als deze zie je meer als een voorrecht”

Ronnie:”There you go!”

Ik vroeg hem vervolgens wat hij moeilijker vond, het leven als bodybuilder of als zakenman.

Ronnie:”Veel mensen zijn verbaasd als ik ze vertel dat ik een Bachelor in accounting heb. Heel moeilijk vond ik de overgang dan ook niet”.

Ronnie komt mij tijdens het gesprek erg relaxed en vriendelijk over. ik zeg hem dat hij me ook in de beelden met de atleten die hij nu zelf sponsort veel relaxter over lijkt te komen dan toen hij nog wedstrijden deed.

Ronnie:”Haha, dat hoor ik wel vaker, maar ik was altijd wel aardig ontspannen hoor!”

Kenneth: “Hoe voelt het nu om zelf als sponsor en coach jongens te begeleiden die de dezelfde dromen hebben hij die jij misschien had toen je pas begon?”

Ronnie: “Goed. Alles komt rond op die manier. Ik heb veel gekregen van bodybuilding en zo kan ik wat teruggeven”

Terwijl Ronnie dit zegt, zie ik over zijn schouder heen mensen ongeduldig wachten op hun gelegenheid tot een foto met Ronnie. Ik bedank Ronnie dan ook voor zijn tijd, wens hem veel succes met¬†“Ronnie’s Signature Series” en laat hem weer snel terug gaan naar zijn fans. Maar niet voordat ik zelf met hem op de foto ben gegaan natuurlijk. Yeah Buddy!

Hieronder kan je de foto’s zien van het bezoek aan de FIBO. Mis je de dames? Die komen vooral aan bod in apart verslag van de dames van de FIBO. Dit geldt ook voor de overige pro bodybuilders die ik sprak tijdens de FIBO.

Foto’s FIBO 2014

Ben jij een personal trainer?

Ga dan gratis aan de slag met ons trainingsplatform

Ontdekken

Over Kenneth Nwosu

Kenneth Nwosu is hoofdredacteur van FITsociety en schrijft uitvoerig over alles met betrekking tot fitness, krachttraining, afvallen, voeding en voedingssupplementen. Als fitness fotograaf heeft hij honderden fitness fanaten in hun beste shape vastgelegd.

Plaats een reactie