generation iron 2 trailer

Generation Iron 2 in mei in premiere

Op de Bodypower Expo in Birmingham zal de premiere te zien zijn van de bodybuild-documentaire Generation Iron 2.

Generation Iron

We hebben eerder geschreven over het eerste deel van Generation Iron. Generation Iron laat zich het beste omschrijven als een poging een hedendaagse remake van Pumping Iron te maken. Hoewel dat per definitie onmogelijk lijkt (Phil Heath is geen Arnold Schwarzenegger) hebben de makers met Generation Iron een mooie inkijk geboden in het leven van de moderne professionele bodybuilder.

In deel I zien we mannen als Phil Heath en Kai Greene in voorbereiding op de Mr. Olympia 2012.

Generation Iron 2

Voor het nieuwe deel lijken de makers een opvallende keuze gemaakt te hebben. Namen die genoemd worden op de site en in de trailers zijn: Calum Von Moger, Kai Greene, Big Ramy, Rich Piana en Iris Kyle.

In Pumping Iron volgden we Arnold in voorbereiding op zijn zesde Mr. Olympia titel. In Generation Iron 2 lijkt echter geen rol te zijn voor Phil Heath die┬ásinds het eerste deel alle Olympia’s gewonnen heeft.

Voor Pumping Iron en Generation Iron I lag de focus op de grootste bodybuilders op het hoogste niveau in de zwaarste klasse; de open klasse op de Mr. Olympia. Kai en Big Ramy vallen in die categorie. Dat geldt ook voor Iris Kyle die de vrouwen vertegenwoordigt en meer Olympia titels heeft dan wie dan ook. Iris kan er niets aan doen dat ze dit jaar niet op de Olympia staat gezien de klasse vrouwen bodybuilding daar niet meer welkom is.

Calum Von Moger echter moet zijn pro card nog verdienen. Met de Mr. Universe titel (NABBA) op zak gaat de man die vaak ‘Arnold 2.o’ genoemd wordt, nu zijn geluk beproeven in de IFBB [2]. Niet in de open klasse, maar in de Classic Physique division. Die vergelijking met Arnold en┬á1,7 miljoen volgers op Instagram lijken genoeg reden voor de makers om hem in de spotlight te plaatsen. Begrijp me niet verkeerd; hij heeft zijn sporen verdiend, maar op een ander niveau dan de Olympia open klasse.

Een vergelijkbaar verhaal geldt voor Rich Piana, iemand wiens social fame groter is dan de prestaties op het podium. Hij deed het in de negentiger jaren goed als amateur in de NPC maar kreeg geen pro card. Hij had echter geen Olympia titels nodig om een groter bereik op te bouwen dan veel van de mannen die wel op ‘de O.’ staan. Met een miljoen volgers op Instagram en bijna 900.000 op Youtube heeft hij een grote invloed op bodybuild fans wereldwijd.

Overigens geldt voor Kai Greene ook dat hij waarschijnlijk dit jaar (en alle volgenden) weer niet op de Olympia zal staan. Kai zal mogelijk net als vorig jaar een hele reeks aan gewonnen Arnolds binnenslepen. Hij staat in ieder geval bij de Amerikaans versie op het podium en lijkt dus weer te kiezen voor Arnold in plaats van Eugene.

Premiere op Bodypower Expo

Generation Iron gaat op 12 mei in premiere op de Bodypower Expo in Birmingham. Wij twijfelden al of we Birmingham dit jaar weer op de agenda zouden plaatsen. Dit zou misschien wel eens dat laatste zetje kunnen zijn.

Referenties

  1. generationiron.com/watch-official-full-length-teaser-trailer-generation-iron-2/
  2. dailymail.co.uk/news/article-3143991/Meet-Australian-bodybuilder-dubbed-Schwarzenegger-2-0-just-crowned-Mr-Universe-just-25.html

Ben jij een personal trainer?

Ga dan gratis aan de slag met ons trainingsplatform

Ontdekken

Over Kenneth Nwosu

Kenneth Nwosu is hoofdredacteur van FITsociety en schrijft uitvoerig over alles met betrekking tot fitness, krachttraining, afvallen, voeding en voedingssupplementen. Als fitness fotograaf heeft hij honderden fitness fanaten in hun beste shape vastgelegd.

Plaats een reactie