COACH LOGIN
eddy wilson

IFBB Europa Show of Champions Orlando

Bij zijn eerste optreden bij de pro’s tijdens de IFBB Europa Show of Champions in Orlando is Eddy Wilson dit weekend vijfde geworden. Clarence Devis werd negende (1).

Eddy Wilson

Eddy begon al op zijn 16e met bodybuilding in Suriname. In 2011 behaalde zijn licentie voor de pro’s door tijdens de Arnold Classic Madrid voor amateurs de tweede plaats te halen.  Bijna had de sport deze topper verloren toen hij koos voor de liefde en tien jaar geen bodybuilding beoefende (2). In 2009 besloot hij gelukkig de draad weer op te pikken en behaalde dus in slechts twee jaar zijn pro-licentie. Hierdoor hij mee mag draaien op het hoogste niveau van bodybuilding, de IFBB.

Eddy valt op door een goede symmetrie, maar valt mij vooral op door de enorme vasculariteit van zijn armen. De aders lijken gewoon op zijn biceps geplakt te zijn. Eddy heeft eind 2011 laten weten in vijf jaar klaar te willen zijn voor de Mr. Olympia. Op deze weg lijkt dit me zeker haalbaar dus begin die punten maar binnen te halen Eddy!

Volledige uitslag

 1. Justin Compton
 2. Jon Delarosa
 3. Fred Smalls
 4. Daniel Toth
 5. Eddie Wilson
 6. Ben White
 7. An Nguyen
 8. Marius Dohne
 9. Clarence Devis
 10. Keith Williams
 11. Lloyd Dollar
 12. Malcolm Marshall
 13. Rudy Richards
 14. Saiid Tejan-Kamara
 15. Nathan Wonsley

Pro Licentie Eddy Wilson

Eddy met het optreden waarmee hij zijn pro-licentie behaalde:

Referenties

 • http://contest.bodybuilding.com/results/28672
 • http://www.surinamsports.com/artikelen/interviews/204-oog-in-oog-met-eddy-wilson

Over Kenneth Nwosu

Kenneth Nwosu is gecertificeerd fitness-docent, natural bodybuilder en heeft een achtergrond in oosterse vechtsporten als docent Ryukyu Kobujutsu (Japanse Krijgskunst). Als hoofdredacteur van FITsociety schrijft hij uitvoerig over alles met betrekking tot fitness, bodybuilding, voeding en supplementen. Als fitness fotograaf heeft hij honderden fitness fanaten in hun beste shape vastgelegd.

Plaats een reactie