Joyce van Egmond Bikini Fitness atlete

Enkele maanden geleden deed ik een photoshoot met Joyce en haar vriend Jeroen. Eind vorige maand deden we opnieuw een shoot, ditmaal samen met haar vriendin Bo bij sportschool Back2Basic in Purmerend. Vorige week schreef Bo al over haar passie voor fitness en deelname aan wedstrijden . Deze week vertelt Joyce haar verhaal en tonen we nog wat foto’s uit de shoot. 

Joyce van EgmondDSC_4030wm

Ik ben Joyce van Egmond, 27 jaar en woon samen met mijn vriend in Nieuwegein. Sinds 3 jaar train ik bij de Golds Gym waar ik praktisch naast woon. Ik heb altijd groepslessen gedaan totdat ik mijn vriend leerde kennen. Ik was erg dun, maar ook slap haha. Hij nam mij mee op sleeptouw het krachthonk in en zo leerde ik een andere kant van de sportschool kennen. Ik was zeker niet meteen enthousiast en gemotiveerd maar zodra de resultaten begonnen te komen, begon ik het leuk te vinden.

Bikini Fitness

Na een tijdje werd ik steeds vaker aangesproken of wedstrijden niets voor mij zouden zijn. “Wedstrijden?? Bestaan die dan?” Ik had geen idee. Nadat ik de Flexcup (tegenwoordig SAP Cup) had bezocht was ik om! Ja dat wilde ik ook wel. In zo’n prachtige bikini laten zien waar je zo hard voor werkt, een doel om naar toe te werken. Mijn eerste wedstrijd was de Bodyfit Challenge cup in Tiel waar ik 4de werd, maar gelukkig wel een wild card kreeg om een wedstrijd in de B klasse te mogen doen.DSC_3964wm

De B wedstrijd werd Iron maiden afgelopen november samen met mijn vriendin Bo. Zij had zich bij de Atlas Cup gekwalificeerd. Zo bijzonder om ‘de B wedstrijd van het jaar’ samen te mogen meemaken. Bo doet bodyfitness dus wij zijn totaal geen concurrenten van elkaar. Tenminste dat dachten we! Totdat we allebei 1ste werden in onze lengte klasse, allebei de Overall wonnen. Toen moesten wij strijden voor het zwaard. Haha dat hadden we natuurlijk nooit verwacht. Bo is de welverdiende winnaar geworden, zij wilde het graag winnen en terecht dat zij hem heeft gewonnen! Ik vind haar shape prachtig!

Een week later stond de GP op de agenda. Grote line up van 14 meiden en bekende namen erin van meiden die al een tijd meedraaien. Uiteindelijk won ik ook weer mijn lengte klasse! Ik kan het nog steeds niet geloven! Nu even rust, bijkomen van de afgelopen weken en een plan maken voor volgend jaar.

Motivatie

Mijn motivatie haal ik onder andere uit het volgen van Ashley Kaltwasser. Zij heeft voor mij het perfecte bikini lichaam. Mooi in verhouding met lijnen op de buik, maar niet te gespierd. Ik streef ernaar om steeds weer een betere versie van mezelf te laten zien. Dat is ook wat mij blijft motiveren. Je lichaam kan zoveel, ik denk dat de meesten daar geen idee van hebben. Mijn offseason periode is nu aangebroken, daar ga ik op een verantwoorde manier van genieten. Schoon blijven eten met hier en daar ruimte voor een beetje cheaten;)

Gallery Bo en Joyce

Over Kenneth Nwosu

Kenneth Nwosu is gediplomeerd fitness trainer en hoofdredacteur van FITsociety. Hij schrijft uitvoerig over alles met betrekking tot fitness, krachttraining, afvallen, voeding en voedingssupplementen. Als fitness fotograaf heeft hij honderden fitness fanaten in hun beste shape vastgelegd.

4 reacties

 1. Kevin z.

  Kan het nog lelijker? Heel die mooie natuurlijke vrouwelijke rondingen zijn volledig weg en daar val ik echt niet voor want dit zijn geen vrouwen meer. Lichte Krachttraining voor het hele lichaam en dit samen met Yoga creëert een pracht van een vrouwelijk lichaam maar niet dit extreem jongensachtig gedoe. Wat willen die meiden bewijzen? Dat ze zich niet hoeven onder te doen voor de man? Nou, daar hoeven ze niet zo uiterlijk scherp voor te trainen indien de persoonlijkheid er maar staat in twee vrouwelijke schoenen van zelfvertrouwen met een gezonde dosis beweging. Dat is (wordt) pas knap! 🙂

  Niet te gespierd? Ik denk dat ze zichzelf nog eens te goed zien in de spiegel. Is zoiets als die extreem magere meiden die denken dat ze nog teveel wegen. Dit is juist hetzelfde maar dan andersom. Ik hoop dat deze reactie kan blijven staan want dit mag wel eens gezegd worden van man die weet waar hij het over heeft en ook genoeg bevestiging krijgt van schoonheden om zich heen die wel bewegen maar niets moeten hebben van die harde spieren op hun zo mooie zachte lichamen. Begrijp dan ook deze ‘atleten’ totaal niet dat ze dit met hun lichaam durven aanvangen en waarlijk denken dat ze knap zijn zo.

  • Kenneth Nwosu

   Beste Kevin,

   Jij vind het dus niet mooi. Dat is een mening die je niet hoeft te onderbouwen (zeker niet met ongefundeerde aannames over haar motivatie). Smaken verschillen nu eenmaal.

   Mvgr,
   Kenneth

  • Caitlin

   Ieder heeft zijn eigen mening Kevin, iemand lelijk vinden is ook een mening en dus geen feit. Ook ik train zelf voor zo’n lichaam en ik vind het mooi. Is het omdat ik niet wil onder doen voor een man? Nee ik train omdat ik me daar goed bij voel en omdat ik het mooi vind. En mijn vriend vindt het ook veel mooier dan een ‘zacht lichaam’ zoals jij het noemt. Dus dat jij er niet op valt, betekent niet dat geen enkele man het aantrekkelijk vindt.

   Jij praat over een mooi innerlijk, maar naar aanleiding van jouw post weet ik niet of je weet wat dit inhoud. Laat iedereen in zijn of haar waarde. Jouw mooi is niet iemands anders mooi.

   Oh en ‘atleten’ hoeft niet tussen aanhalingstekens, want deze vrouwen mogen onder deze noemer vallen aangezien zij er keihard voor werken. En ze mogen trots zijn op hun lichaam, want ze zijn daadwerkelijk knap.

   Joyce en Bo ga zo door, jullie zien er super goed uit!

  • Mirjam

   Ieder zijn ding man.! Relax een beetje…!!! Tssssss

Plaats een reactie