COACH LOGIN
Kai Green poseert

Kai Greene neemt geen deel aan de Mr. Olympia 2015!

Kai Greene neemt geen deel aan de Mr. Olympia 2015, zo verklaart hij zeer teleurgesteld en geëmotioneerd in een video. Een grote verassing, en schok, slechts enkele dagen voor de start van de belangrijkste bodybuildwedstrijd van het jaar.

UPDATE: 19 september 2015. Phill Heath is de winnaar van de Mr Olympia 2015

Zakelijke geschil

Volgens de geruchtenstroom zou Kai een zakelijk geschil hebben met AMI Promotions (organisator van het evenement) vanwege ruimte die hij had gevraagd op de Olympia Expo voor een nieuwe supplementenlijn. Kai zou deze ruimte gratis willen en het niet eens zijn met de prijs die hiervoor gevraagd werd. Eén en ander zou geëscaleerd zijn met het weigeren hem toe te laten als gevolg. Dit is echter nog nergens bevestigd.

Kai vertelt in onderstaande filmpje letterlijk “dat het hem niet is toegestaan deel te nemen aan de Olympia”. Door wie of wat, geeft hij niet aan. Wel geeft hij aan dat er veel zaken op de achtergrond zouden spelen waarover hij niet kan uitweiden.

2015 Mr. Olympia is fastly approaching and I am regrettably of the realisation that I’m not allowed to compete…

…Let me just say that behind the scenes there is just so much more things that are going on than I’m at liberty to share with you. There is a lot more that’s happening, and that is still in the process of happening that I cannot say.

It is a test of my resolve and my sense of personal responsibility to exist here in this moment, in this position, faced with this reality of what will be my inability to participate in the Olympia 2015.

Zodra wij meer vernemen van de achtergrond zullen wij de informatie hier aanvullen!

Update 17/9/15

Inmiddels weten we wiens fout het niet is, maar niet wiens fout het dan wel is.

Ten eerste hebben we de video die Kai Greene gisteren plaatste. Daarin geeft hij aan dat het in iedere geval niet de schuld is van Jim Manion, voorzitter van de IFBB.

Ook kunnen we vandaag een interview lezen met Flex waarin AMI promotions (organisator Mr. Olympia) via Robin Chang laat weten dat Kai simpelweg zijn contract niet heeft getekend onlangs diverse herinneringen.  Chang geeft ook aan geen idee te hebben waarom dit niet gebeurd is, vooral niet nadat Kai eerder zou hebben aangegeven dat het getekende contract verwacht kon worden.

Over Kenneth Nwosu

Kenneth Nwosu is gecertificeerd fitness-docent, natural bodybuilder en heeft een achtergrond in oosterse vechtsporten als docent Ryukyu Kobujutsu (Japanse Krijgskunst). Als hoofdredacteur van FITsociety schrijft hij uitvoerig over alles met betrekking tot fitness, bodybuilding, voeding en supplementen. Als fitness fotograaf heeft hij honderden fitness fanaten in hun beste shape vastgelegd.

Plaats een reactie