kai greene

Kai Greene niet op Mr. Olympia 2016

Kai Greene zal niet deelnemen aan de Mr. Olympia 2016. Jammer voor zijn fans die net als vorig jaar geen duidelijkheid krijgen omtrent de reden. 

Kai is er niet bij

O.k., dat is best balen. Zijn we er dit jaar eindelijk bij in Las Vegas, kunnen we “the predator” nog niet live in actie zien. Toch komt het niet als een verassing. Ik zag de bui al een tijdje hangen. Kai pakte dit jaar de ene naar de andere titel bij de verschillende Arnold Classics. Een evenement waaraan hij al jaren geen deelnam om zich volledig te kunnen concentreren op de Mr. Olympia (wat hem dus drie keer een tweede plaats opleverde). Tussendoor deelnemen aan de Arnolds lijkt dan niet een strategie die een hogere kans op slagen biedt. Oud Mr. Olympia Jay Cutler voorspelde zelfs dat Kai nooit meer deel zou nemen aan de Olympia.

dit onderonsje zullen we dus weer missen
dit onderonsje zullen we dus weer missen

Er was vorig jaar een hoop gedoe om de reden waarom Kai niet deelnam. Als je al drie jaar op rij tweede wordt en de enige serieuze bedreiging was voor de titelhouder Phil Heath dan is het natuurlijk vreemd als je er niet bij bent. Helemaal als je vervolgens huilend in een online video verschijnt waarin je aangeeft dat het je niet is toegestaan om deel te nemen. Nog vreemder is het als tijdens de persconferentie van de Mr. Olympia 2015 de organisatie aangeeft dat je gewoon het contract niet op tijd getekend hebt.

Een hoop geruchten over politiek gedoe rondom zijn overstap naar zijn eigen supplementmerk, maar geen duidelijkheid.

#willkaisign

Dus dacht Jim Manion van de IFBB waarschijnlijk dat er dit jaar geen misverstand over mocht zijn of Kai deel mocht nemen of niet. Het niet of te laat tekenen van het contract zou in elk geval niet aan de organisatie liggen.

Op de pagina van de Mr. Olympia 2016 is speciaal ruimte ingericht voor een aftelklok die de dagen aftelde waarbinnen de contracten van deelnemers ingediend moesten. Het adres van die pagina is mrolympia.com/2016-will-kai-sign/ en de teller staat op moment van schrijven op -74 dagen aangezien de deadline op 13 mei was. Hij heeft tot op vandaag niet getekend.

Op 11 mei, twee dagen voor de deadline reageerde Kai persoonlijk op de vraag of hij meedoet aan de Mr. Olympia 2016:

I’m being asked constantly if I plan on doing this year’s Olympia after missing last year’s event because of circumstances I’m not going to discuss. My goal is not to bash anybody or get into a he-said, she-said, debate. I can say I will not be doing the Arnold South Africa in May, which I was at one point contemplating. So as far as the 2016 Olympia is concerned I’m open to approaches and discussions on that subject. Hey, 2016 is a new year and I’m very thankful that the IFBB is really working to support the efforts of Kai Greene. Jim Manion, Rafael Santonja and the IFBB officials have been very solid in their efforts to work together to resolve difficulties. The IFBB and NPC organization is strong, and I’m glad that I have the relationship I have with them. I like the idea of us always working together to make our sport better. So as of now we’ll have to wait and see with the Olympia.

-Kai Greene, Muscular Development

Really? Kom op Kai. Dat zweverige monniken-gedoe is leuk als je filosofeert over training, voeding, discipline en motivatie. Maar als je gewoon een simpele vraag wordt gesteld dan is het nogal irritant. Helemaal als je vorig jaar even onduidelijk was om de reden waarom je toen niet deelnam.

Interview met Bob Cicherillo

Op 30 juni deed Kai een interview met Bob Cicherillo voor Generation Iron[2]. De heren praten een uur, maar de echte informatie komt er eigenlijk niet tot Bob vraagt of Kevin Levrone met zijn comeback op de Mr. Olympia 2016 hoger zal scoren dan Kai.

Absolutely not, because Kai won’t be there

Kijk, dat is duidelijk! Maar wel kut.

Referenties

  1. musculardevelopment.com/news/bodybuilding-news/15176-will-kai-greene-do-the-2016-mr-olympia-hear-from-the-man
  2. http://musculardevelopment.com/news/bodybuilding-news/15176-will-kai-greene-do-the-2016-mr-olympia-hear-from-the-man.html#.V4yl_ZOLRsN

Ben jij een personal trainer?

Ga dan gratis aan de slag met ons trainingsplatform

Ontdekken

Over Kenneth Nwosu

Kenneth Nwosu is hoofdredacteur van FITsociety en schrijft uitvoerig over alles met betrekking tot fitness, krachttraining, afvallen, voeding en voedingssupplementen. Als fitness fotograaf heeft hij honderden fitness fanaten in hun beste shape vastgelegd.

Plaats een reactie