Kai Greene in Stranger Things seizoen 2

Kai Greene speelt een rolletje in het tweede seizoen van de serie Stranger Things, nu te zien op Netflix. Geen zorg, dit stuk bevat nauwelijks spoilers.

‘Funshine’

Het is niet alsof ik nog meer reden nodig had om het tweede seizoen van Stranger Things te kijken. Ik was dit weekend al prettig verbaasd dat het hele seizoen in één keer te kijken is in plaats van die onzin dat je één aflevering per week krijgt. De verbazing was een stuk groter toen in de opening scene een stel verklede types op de vlucht slaat voor de politie in een busje. Eenmaal in het busje en ontdaan van de maskers die ze droegen, zien we dat de meervoudig Arnold Classic winnaar Kai Greene deel uitmaakt van het groepje. Mocht je nog twijfelen bij de eerste seconde dat je hem ziet, dan krijg je de bevestiging bij de tweede seconde dat je hem ziet.

Het busje verdwijnt echter, letterlijk, en daarmee de rol van Kai. Voorlopig tenminste, want in aflevering 7 heeft hij een grotere rol en krijgen we ook een naam bij zijn rol; “Funshine”. Mocht je je afvragen waarom hij naar een troetelbeer vernoemd is dan is dat waarschijnlijk om zijn zachtaardige karakter in de serie te onderschrijven. En omdat het natuurlijk grappig is om een van de meeste gespierde mensen op aarde naar een troetelbeer te vernoemen.

Ten opzichte van het verhaal in het geheel is de bijdrage van Kai beperkt. Toch is het leuk om hem in deze rol te zien. Ja, hij is ongetwijfeld mede gekozen vanwege zijn formaat. Maar Kai richt zich al een tijdje serieus op acteren. De acteerlessen in plaats van een Olympia prep lijken dan ook hun vruchten af te werpen. Het acteerwerk van Kai is in ieder geval vele malen beter dan dat van Arnold Schwarzenegger in zijn eerste rollen (als je wilt lachen moet je even op Youtube zoeken op ‘Hercules in New York’). Ook vele malen beter dan Dennis Wolf in zijn auditie die we konden zien in Generation Iron (deel 1). Ok, dat zegt misschien niet zo heel veel.

Hiervoor had ik alleen gehoord de rol van Kai in een Chinese actiefilm. Dat leek vooral sprake van type casting, Kai als een soort eindbaas die door de held verslagen moet worden. Met zijn rol in Stranger Things, klein als die is, laat Kai zien meer dan dat te kunnen.

Bodybuilders die acteren vs. acteurs die hun body builden

Ik hoop ook echt dat hij verdere stappen kan maken met zijn acteerwerk. Hollywood heeft inmiddels het nodige van bodybuilders geleerd en acteurs (met de juiste genen) hoeven helemaal geen leven als bodybuilder achter zich te hebben. Een paar maanden intensieve personal training, een strik dieet geleend uit de wedstrijd prep van bodybuilders en de nodige chemische hulp. Het blijkt genoeg voor een fysiek dat voor de meesten al indrukwekkend is. Pittig dus om te concurreren met pretty boys die een sinds hun vijfde acteren en een spoedcursus ‘sixpack kweken‘ gevolgd hebben.  Zelf heb ik niet zoveel met die snelkook bodybuilders. Het zou dus tof zijn om weer eens iemand op het doek te zien die laat zien wat echt een indrukwekkend fysiek is. Wat mij betreft dan.

Ben jij een personal trainer?

Ga dan gratis aan de slag met ons trainingsplatform

Ontdekken

Over Kenneth Nwosu

Kenneth Nwosu is hoofdredacteur van FITsociety en schrijft uitvoerig over alles met betrekking tot fitness, krachttraining, afvallen, voeding en voedingssupplementen. Als fitness fotograaf heeft hij honderden fitness fanaten in hun beste shape vastgelegd.

Plaats een reactie