Fitsociety Bodybuilding Lou Ferrigno

Lou Ferrigno

Lou Ferrigno is opgegroeid in een Italiaans-Amerikaans gezin. Zijn vader was Matthew Ferrigno, een politieagent bij de NYPD, zijn moeder heette Victoria. Lou is sinds zijn derde levensjaar voor 80% doof, nadat hij een infectie heeft gehad. “…Als ik mijn gehoor niet was kwijtgeraakt, was ik hier nu niet geweest. Het zette me er toe aan mijn zelfpotentieel te maximaliseren. Ik moest beter zijn dan gemiddeld om te slagen.

Als kind had hij bepaald geen slappe rolemodels. Steve Reeves die Hercules speelde, maar ook de figuren uit de Marvel-comics Spiderman en The Hulk. Als kind had hij nog niet kunnen dromen dat hij zowel de rol van Hercules, The Hulk als vele andere rollen zelf zou spelen.

De Hulk

Waar een wetenschapper een fout maakt met gammastraling om in een bizar gespierd groen monster te veranderen, had Lou alleen schmink nodig. Niet voor niets werd zijn lichaam verkozen als toonbeeld van bovenmenselijke kracht in deze populaire TV-serie uit de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw.

Arnold Schwarzengger werd nog overwogen voor de rol van de Hulk. Hij werd echter te klein bevonden (in lengte dan)! In Pumping Iron, een klassieker die vooral Arnold Schwarzenegger volgt in zijn (voorbereiding op de) strijd voor een zesde mr. Olympia titel, is Lou Ferrigno de jonge gretige uitdager die Arnold van de troon wilt stoten.

Biografie Lou Ferrigno

Lou begon met trainen toen hij 13 jaar oud was. Nadat hij zijn opleiding aan de Brooklyn Technical High School had afgerond won hij in 1969, op zijn 18e, al zijn eerste grote titel, Mr. Amerika (IFBB). Vier jaar later werd hij de jongste Mr. Universe ooit. Een record dat nog steeds staat. Hij trainde in zijn vroege jaren in Columbus, Ohio met Arnold Schwarzenegger.

In 1974 deed hij een eerste poging om de titel der titels, Mr. Olympia. Hij werd tweede achter Arnold. Het jaar daarop werd hij derde in een strijd die door documentaire makers Charles Gaines en Robert Fiore vereeuwigd werd in de klassieker Pumping Iron.

Hierna verliet hij het wedstrijd podium voor vele jaren en probeerde o.a. nog een American Footbal carriere in Canada (welke na 2 wedstrijden alweer voorbij was).  Hiernaast deed hij mee aan de eerste Sterkste Man wedstrijd in 1977 waar hij 4e werd (van de 8 deelnemers).

Het duurde tot 1992 tot hij weer op het wedstrijdpodium stond. Dat jaar en het jaar erop werd hij respectievelijk 12e en 10e op de Mr. Olympia. In 1994 deed hij mee aan de Masters Olympia, een soort senioren versie van voormalige IFBB kampioenen. Hier werd hij tweede na Robby Robinson. Ook hiervan werd een documentaire gemaakt,  genaamd Stand Tall (1996). Hierna stopte hij definitief met wedstrijden.

Tijdens het hoogtepunt van zijn carrière was hij 1,95m lang, woog hij 125 kg en was de grootste bodybuilder van zijn tijd.

Ferrigno is in 1978 getrouwd met Susan Groff, een jaar later gingen ze uit elkaar. Op 30 mei 1980 trouwde hij met Carla Green, een Psychotherapeute, die toen zijn manager werd, en later zijn personal trainer. Ze hebben drie kinderen, Shanna (geboren in 1981), Louis Jr. (geboren in 1984) en Brent (geboren in 1990). In de zomer van 2005 speelde zijn dochter een rol in de E! reality TV serie Filthy Rich: Cattle Drive.

Sinds 2000 heeft Lou periodieke gastoptredens als zichzelf in de CBS televisie show, The King of Queens waar hij Heffernans’ buurman speelt.

Bodybuilding carriere Lou Ferrigno

 • 1971 Pro Mr. America — WBBG, Tieners 1e
 • 1971 Teen Mr. America — AAU, 4th, Meest gespierd 5e
 • 1972 Pro Mr. America — WBBG, Totaal 2e
 • 1972 NABBA Mr. Universe, Lengte 2e
 • 1973 IFBB Mr. America, Totaal Winnaar
 • 1973 IFBB Mr. Universe, Lengte 1e, Totaal winnaar
 • 1974 IFBB Mr. International, Lengte 1e, Totaal winnaar
 • 1974 Mr. Olympia, Zwaargewicht 2e
 • 1975 Mr. Olympia, Lange klasse, 3e plaats
 • 1992 Mr. Olympia, 12e
 • 1993 Mr. Olympia, 10e
 • 1994 Olympia Masters, 2e

Trainingvideo’s Lou Ferrigno

Net als zijn eeuwige concurrent Arnold Schwarzenegger heeft Lou Ferrigno ook zijn eigen workout video: