Mr Olympia 2012

Mr. Olympia 2016

Alles wat je wilt weten over de Mr. Olympia 2016, je vindt het op Fitsociety.nl want wij zijn erbij!

UPDATE: Phil Heath is de winnaar van de Mr Olympia 2016

Mr. Olympia 2016

Over twee maanden, 58 dagen om precies te zijn, staat de top van de bodybuildwereld op het podium van Joe Weiders Olympia Fitness & Performance Weekend, beter bekend als de Mr. Olympia. Dit jaar is de 52e editie van de Mr. Olympia, maar voor mij de eerste waar ik persoonlijk bij zal zijn. Yep, nog even en hij kan van de bucket list!mike mentzer en arnold schwarzenegger 2

Samen met Anne van zal ik verslag doen van d√© wedstrijd van het jaar.¬†Als zelfbenoemd bodybuild-historicus ben ik natuurlijk irritant enthousiast over het feit dat ik¬†eindelijk aanwezig zal zijn bij het evenement dat ik al jaren volg. Nog een paar weken aftellen¬†en dan vliegen we naar de gokstad in Nevada die¬†inmiddels de vaste avenue voor “de O” is.¬†Ik heb helemaal niets met Elvis, maar zing nu dagelijks “Viva Las Vegas”!

Het podium waar Larry Scott de eerste Sandow pakte om gevolgd te worden door een lijst met indrukwekkende namen als Sergio Oliva, Frank Zane, Lee Haney, Coleman en natuurlijk Arnold die de Olympia wereldwijd beroemd maakte (en omgekeerd).

Een uitgebreide voorbeschouwing zal snel volgen. Zal 2016 het beste Nederlandse resultaat tonen sinds Juliette en Berry? Roellie en William doen het immers erg goed dit jaar. Kan Kevin Levrone nog iets van die legendarische shape laten zien met zijn comeback? En (spoiler alert) waarom doet Kai Greene niet mee?

Bikini, Physique, Figure, Fitness, 212?

Maar er zijn natuurlijk veel meer klassen dan de open klasse bij de mannen. Zo hebben we de “lichtere” mannen in de 212 showdown en physique klasse. Ook bij de dames is er voor ieder wat wils (behalve dan voor de fans van de zwaarste klasse in vrouwen bodybuilding).

ashley kaltwasserEn dat is dan alleen al bodybuilding en fitness. Op de bijbehorende expo komen grote namen uit diverse disciplines in actie. Denk aan powerlifting, calesthenics (battle of the bars), strongman en diverse vechtsporten.

Ik ben dan ook vooral benieuwd naar wat jij graag zou willen weten over de Mr. Olympia 2016 en waar jij denkt dat wij aandacht aan zouden moeten geven. Daarbij moet ik wel zeggen dat de Mr. Olympia een beetje als Disney World is, teveel in te weinig tijd om alles de aandacht te geven die je zou willen.

Wij zijn in ieder geval gewapend met genoeg camera’s en geheugenkaarten en de energie die je van twee fitness bloggers mag verwachten! Nu maar kijken naar die klok op de site van de Olympia¬†en aftellen….

Ben jij een personal trainer?

Ga dan gratis aan de slag met ons trainingsplatform

Ontdekken

Over Kenneth Nwosu

Kenneth Nwosu is hoofdredacteur van FITsociety en schrijft uitvoerig over alles met betrekking tot fitness, krachttraining, afvallen, voeding en voedingssupplementen. Als fitness fotograaf heeft hij honderden fitness fanaten in hun beste shape vastgelegd.

1 reactie

Plaats een reactie