Jerry Koolhoven

Nieuw in ons team: Jerry Koolhoven

Het team van Fitsociety wordt per heden versterkt met Jerry Koolhoven, bondscoach IFBB met ruime ervaring in competitief bodybuilden.

Als fan van bodybuilding heb ik al talloze artikelen over de sport geschreven die ik beschouw als de snelste weg tot een mooi figuur: Droog en gespierd. Ik maak op  de redactie wel eens het grapje: “Fitness is bodybuilding zonder resultaat” wanneer men bij bodybuilding alleen het beeld heeft van supergrote, onnatuurlijk grote mannen. Wij zien velen aan fitness doen als een soort inspanningsverplichting: “Ik ben in de sportschool dus ik ben goed bezig”. Bodybuilders zien het als een prestatieverplichting: “Ik wil 10 kilo meer spiermassa, 5 kilo minder vet”. Voor mij is het enige verschil dat de aanwezigheid in de sportschool voor ons slechts één van de middelen is om ons doel te bereiken en dat wij hiervan een lifestyle maken.

Ik beschouw mezelf echter als een “hobbybuilder” omdat ik nooit heb deelgenomen aan bodybuilding wedstrijden. Omdat het voorbereiden op en deelnemen aan bodybuild- en fitnesswedstrijden een complexe kunst is, ging op zoek naar een autoriteit op dat gebied die zijn kennis op Fitsociety wilt delen. Ik ben dan ook blij te kunnen vertellen dat ik deze gevonden heb ik Jerry Koolhoven.

Jerry Koolhoven

jerry koolhovenNa inmiddels 21 jaar actief te zijn in de wereld van fitness en bodybuilding denk ik zo langzaam aan wel het een en ander te weten over deze sport. Laat ik maar eens beginnen met wie ik ben. Mijn naam is Jerry Koolhoven inmiddels 36 jaar en geboren in de schilderswijk in Den Haag. Opgroeiend in een echt voetbalgezin werd het sporten al met de paplepel ingegoten. Ook was de drang om te presteren al vrij vroeg aanwezig waardoor ik al op vrij jonge leeftijd terecht kwam bij voetbalclub ADO Den Haag. Tot mijn 17e ben ik altijd vrij fanatiek blijven voetballen en toen kwam de gym op mijn pad ! Als 16 jarige ging ik samen met een maat naar de gym waar hij trainde. We gingen die avond op stap dus de armen moesten wel even vol staan natuurlijk. Na 3 dagen koorts te hebben gehad van de spierpijn ( lege stang op de drukbank haha) ging ik toch weer terug naar die gym. “Ik ga me niet laten kennen dacht ik”.

“Meedoen aan een wedstrijd, wie ik?”

Na een jaar trainen kwam de locale beul zoals iedere gym er wel 1 heeft rondlopen naar me toen en zei; “hey we hebben binnenkort een bodybuildingwedstrijd doe jij ook mee ?“ Waarop ik om me heen keek en zei; “wat bedoel je mij ?, ik in zo’n klein broekie ? Spoor jij niet?” De man wist me er toch van te overtuigen om een paar keer mee te doen met een poseerles. Ook had de beste man een dieet voor me op papier gezet om wat droger te worden. Om een lang verhaal kort te maken. I deed mee, won mijn eerste wedstrijd en toen wilde ik alleen maar meer.

Prestaties

Inmiddels ben ik de tel kwijt van het aantal wedstrijden dat ik over de afgelopen 21 jaar heb gedaan maar enkele hoogte punten waren toch wel:

  • Mr Holland IFBB 2x (1e place)
  • Mr universe NABBA Southport
  • World championships NABBA Brazil
  •  Mr Universe NAC ( 1e place)
  • European championships NABBA Tjech republic ( 1e place)
  • Arnold classic IFBB Columbus Ohio U.S.A
  • NPC europa show of champions Orlando Florida U.S.A (1e place)

Bondscoach IFBB

Inmiddels ben ik nog steeds actief wedstrijd atleet met een drukke planning voor komend seizoen. Hiernaast ben ik ook sinds 2 jaar Bondscoach voor de mooiste bodybuilding bond de IFBB. Hierin sta ik atleten bij die vragen hebben omtrent de sport en begeleid ik het Nederlands Team bij wedstrijden in het buitenland.

Enige tijd geleden ben ik benaderd of ik er wat voor voelde om mijn kennis te delen hier op Fitsociety. Ik zal met enige regelmaat een stuk schrijven betreffende: training, voeding, wedstrijdprep en ondersteunende middelen.

Ben jij een personal trainer?

Ga dan gratis aan de slag met ons trainingsplatform

Ontdekken

Over Kenneth Nwosu

Kenneth Nwosu is hoofdredacteur van FITsociety en schrijft uitvoerig over alles met betrekking tot fitness, krachttraining, afvallen, voeding en voedingssupplementen. Als fitness fotograaf heeft hij honderden fitness fanaten in hun beste shape vastgelegd.

1 reactie

  1. Michel Diekema

    Gefeliciteerd volgens mij hebben jullie nu een echte topper binnengehaald

Plaats een reactie