Phil Heath pakt 6e Mr. Olympia titel

Phil Heath heeft zojuist voor de zesde keer op rij de Mr. Olympia gewonnen. William Bonac zette zijn beste prestatie neer met een vijfde plaats.

Mr. Olympia 2016

Anne en ik zijn net terug uit het Las Vegas Convention Centre waar we Phil Heath zijn zesde Mr. Olympia titel hebben zien winnen (en een check van $900.000). Het was een avond met veel highlights.

14361375_1309376875763930_6032216461185960995_oWaar we gisteravond de opkomst en sfeer rondom de prejudging enigszins vonden tegenvallen, hebben we vanavond de echte Olympia-sfeer ervaren. De uitslag was zoals ik gisteren al grotendeels had voorspeld naar aanleiding van de prejudging. De strijd om de tweede en derde plaats ging tussen Dexter Jackson en Shawn Rhoden, hoewel Big Ramy sterk terugkwam vanavond en, getuige het boegeroep in de zaal, volgens het publiek een hogere positie had verdiend dan de vierde plaats. Shawn werd tweede en Dexter eindigde op de derde plaats.

Ook hadden we al verwacht dat de strijd om de vijfde en zesde plaats zou gaan tussen Roellie Winklaar en William Bonac die ook vanavond gelijk opgingen. Het was duidelijk dat de jury de nodige moeite had tussen hun twee de betere aan te wijzen. Een prachtige prestatie voor William die hiermee zijn beste prestatie ooit neerzette (vorig jaar achtste). Hetzelfde geldt voor Roellie die een plaats stijgt ten opzichte van vorig jaar. Ook voor Roellie gold dat het publiek massaal van zich liet horen en hem graag hoger had zien eindigen.

Arnold Schwarzenegger

Zoals gezegd, hebben we vanavond echt de Olympia sfeer ervaren. Een zo goed als volle zaal, een enthousiast publiek en een paar mooie hoogtepunten. Eén daarvan was de routine van Kevin Levrone. Kevin behoorde eigenlijk niet tot de top 10 bodybuilders die in de finale stonden, maar kreeg toch zijn moment op het podium. Uit respect voor zijn vroegere prestaties en het feit dat hij na 13 jaar afwezigheid dit resultaat heeft kunnen neerzetten (en om het publiek dat gisteren niet aanwezig kon zijn de kans te geven hem alsnog te zien). Een staande ovatie vanuit het publiek en wederom een kippenvel momentje.

Nu heb ik altijd gezegd dat er eigenlijk maar √©√©n bodybuilder is die in mij groupie-gedrag kan veroorzaken en dat is natuurlijk Arnold Schwarzenegger. Je kunt je dan ook voorstellen hoe opgewonden ik was toen de camera’s tijdens de posedown van de final five hun blik langs de eerste rij lieten glijden en daar Arnold Schwarzenegger √©n Franco Columbu in beeld brachten. Het feit dat ik in √©√©n ruimte was met deze mannen, die met hun optreden in Pumping Iron, feitelijk bodybuilding op de wereldkaart hebben gezet, maakte mij (en Anne) nogal opgewonden. Zoals ik al zei, groupie-gedrag. Onlangs schreef ik nog een bodybuild bucketlist. Op nr. 1 stond “Arnold ontmoeten” op nr. 2 stond “Naar de Olympia gaan”. Die kunnen we dus doorstrepen. Ok, technisch gezien hebben we ‘m niet ontmoet en hadden we niet verder bij ‘m vandaan kunnen zitten, but who cares.

14333172_1031408766975223_3445864729003603107_nHet feest was compleet toen vervolgens Dwayne “The Rock” Johnson op het podium verscheen om zijn waardering voor de sport van bodybuilding uit te spreken en de prijzen uit te reiken. Hij kondigde bovendien aan dat de Mr. Olympia 2017 zal worden uitgezonden door CBS Sports. Een gepaster¬†medium voor zo’n groot evenement dan een haperende livefeed.

Het viel ons op dat binnen een seconde na het uitspreken van de uitslag massaal mensen zich richting uitgang begaven. Eenmaal buiten wisten we waarom. Lange rijen voor de taxi’s. Toevallig hoorde ik iemand de mogelijkheid bieden met een particulier busje richting de Strip te gaan, vanwaar wij verder naar ons hotel konden lopen. Bij het instappen, bleek het een party limo te zijn. Een gepast einde voor een topavond!

Hiermee is ons Vegas-Olympia avontuur officieel tot een einde gekomen. Check ook de vlogs die Anne en ik gemaakt hebben. We hopen dat we jullie met onze verslaggeving een klein beetje hebben kunnen laten proeven van de Olympia sfeer.

In de party limo, top afsluiting van een top dag
In de party limo, top afsluiting van een top dag

Ben jij een personal trainer?

Ga dan gratis aan de slag met ons trainingsplatform

Ontdekken

Over Kenneth Nwosu

Kenneth Nwosu is hoofdredacteur van FITsociety en schrijft uitvoerig over alles met betrekking tot fitness, krachttraining, afvallen, voeding en voedingssupplementen. Als fitness fotograaf heeft hij honderden fitness fanaten in hun beste shape vastgelegd.

Plaats een reactie