Phil Heath winnaar vijfde Mr. Olympia 2015 titel

Afgelopen nacht won Phil Heath zijn vijfde opeenvolgende Mr. Olympia. William Bonac maakte grote vooruitgang met een achtste plaats, één plaats achter Roellie Winklaar

Top 10 Mr. Olympia 2015

  1. Phil Heath
  2. Dexter Jackson
  3. Shawn Rhoden
  4. Dennis Wolf
  5. Mamdouh Elssbiay (“Big Ramy”)
  6. Branch Warren
  7. Roellie Winklaar
  8. William Bonac
  9. Victor Martinez
  10. Essa Obaid

Olympia 2015

De Olympia 2015 was er één met nogal wat dramatiek. De dames bodybuilders die niet mochten doen en Kai Greene waarvan de afwezigheid vooralsnog een groot mysterie blijft. Wat resultaten betreft, was het aan de top vooral een jaar van herhaling waarin de huidige kampioenen zich lieten horen.

212-klasse

In de 212-klasse pakte Flex Lewis opnieuw de titel. Flex hintte vorig jaar nog op een overstap naar de open klasse, maar besloot dus toch mee te blijven draaien in de 212-klasse. Geen verkeerde keuze lijkt me.

Men’s Physique

In de Men’s Physique klasse was het opnieuw Jeremy Buendia die de beste “beachboy” look had. Net als bij de dames de klasse bikini-fitness in grote opkomst is, geldt dit ook voor de Men’s Physique klasse. Een grote prestatie dus met zoveel concurrentie al zal niet iedereen de bedekte benen waarderen of het feit dat je ook gescoord wordt op het uiterlijk van je gezicht.

Bikini-Fitness

Bij Bikini-Fitness was het Ashley Kaltwasser die voor de derde maal op rij de titel pakte. Janet Layug eindigde op een tweede plaats met achter haar Courtney King en India Paulino op de respectievelijk derde en vierde plaats.

Fitness & Women’s Physique

Het was een jaar waarin de huidige kampioenen zich liet horen. Oksana Grishina won in de klasse Fitness voor de tweede maal op rij. Datzelfde gold voor Juliana Malacarne die de klasse Women’s Physique opnieuw won

Ben jij een personal trainer?

Ga dan gratis aan de slag met ons trainingsplatform

Ontdekken

Over Kenneth Nwosu

Kenneth Nwosu is hoofdredacteur van FITsociety en schrijft uitvoerig over alles met betrekking tot fitness, krachttraining, afvallen, voeding en voedingssupplementen. Als fitness fotograaf heeft hij honderden fitness fanaten in hun beste shape vastgelegd.

Plaats een reactie