Arnold zet Kai Greene voor joker bij Arnold Classic Australië

Arnold zet Kai Greene voor joker door hem te vragen een “vacuum pose” te doen. Niet bepaald een pose waarbij je als eerste aan Kai denkt. 

Arnold: Let’s see one more double bicep….with a great vacuum. Show them now, how to do it…

…Watch this guys!

 

Kritiek Arnold Schwarzenegger op shape van huidige bodybuilders

En Kai maar een vacuum pose proberen.

Arnold Schwarzenegger die als vanouds andere bodybuilders afzeikt op de droge, humoristische wijze zoals we hem al kennen sinds Pumping Iron. Heerlijk! Een beetje lullig voor Kai dat hij ditmaal het doelwit was, maar als Ferrigno het kon hebben….arniesvacuumpose

Een beetje achtergrond informatie is hier op zijn plaats. Vorig jaar schreven we over de kritiek die Arnold had geuit over shape van de huidige professional bodybuilders. Hij deed dit tijdens de bodybuildwedstrijd die hij zelf promoot, de Arnold Classic. Vorig jaar verklaarde hij dat hij graag iemand als Cedric McMilan hoger had willen zien eindigen. Cedric heeft volgens Arnold die “esthetische” shape. Iemand waarvan Arnold zegt:”Als jurylid stel ik de vraag: ‘wiens lichaam zou ik willen hebben. Cedric zou met die gedachte hoger moeten eindigen'”. Die dag had hij Cedric (4e plaats) waarschijnlijk voor Branch Warren (2e plaats) zien eindigen.

Vorig jaar ben ik uitgebreid ingegaan op zijn commentaar. Waaronder het concrete voorbeeld dat Arnold gaf van een verloren kunst: De vacuum pose. Hiernaast zie je Arnold’s vacuum pose.

Er wordt vaak gediscussieerd over de vacuum pose. Of deze bijvoorbeeld niet verplicht zou moeten worden. Niet iedereen is echter een fan van de vacuum pose en anderen vragen zich af hoeveel van de top-bodybuilders uit de top zouden vallen. Niet iedereen kan namelijk de vacuum pose en hoe groter de bodybuilder, hoe kleiner de kans lijkt dat deze een vacuum pose kan laten zien. De vacuum pose is dan ook een soort symbool voor de tijd van de “old school bodybuilders” die minder massief waren, maar deze kunst nog wel beheersten. Mannen wiens shape volgens velen nog steeds het mooiste is dat bodybuilding ooit heeft laten zien.

Kai Greene, één van de grootste mannen van het moment en iemand die nogal eens te kampen heeft gehad met een vooruitstekende buik is dan ook niet bepaald de eerste aan wie je denkt voor een vacuum pose.

Kai Greene

Kai Greene dacht dit jaar waarschijnlijk:”Laat ik weer eens een wedstrijd winnen”. Het was immers alweer in 2013 toen hij in Praag een wedstrijd won. De echte strijd ging echter om de Mr. Olympia waar hij in 2012, 2013 en 2014 tweede werd achter Phil Heath. Vorig jaar mocht hij om onduidelijke redenen niet meedoen. Niet gek om het eens over een andere boeg te gooien.

Meedoen aan “die andere” grote wedstrijd: De Arnold Classic. Een keer niet met die irritante Phil concurreren en dus een grote kans op de eerste plaats maken. Hij won, zoals verwacht. Een extra bonus van de Arnold Classic is die prijs van niemand minder dan Arnold zelf in ontvangst te mogen nemen.

Wanneer Arnold Schwarzenegger het podium op komt lopen om de winnaar te feliciteren zie je grote mannen opeens klein worden. Voor de meesten op dat podium is hij immers één van de grootste inspirators, de grootste naam in bodybuilding.

Arnold Classic Australië

Ook de Arnold Classic is groot. Naast de originele Amerikaanse versie in Columbus, wordt de Arnold Classic ook jaarlijks gehouden in Madrid (september), Brazilië (komend weekend), Zuid-Afrika (in mei) en Australië.

Naast de Arnold Classic “Worldwide” in Columbus won Kai op 20 maart jl. ook de Arnold Classic Australia. Kai had dit jaar zijn “midsection” goed onder controle.

Geen reden voor Arnold om hem toch niet even voor het blok te zetten.

Let’s see one more double bicep….with a great vacuum. Show them now, how to do it…

…Watch this guys!

 

Over Kenneth Nwosu

Kenneth Nwosu is gediplomeerd fitness trainer en hoofdredacteur van FITsociety. Hij schrijft uitvoerig over alles met betrekking tot fitness, krachttraining, afvallen, voeding en voedingssupplementen. Als fitness fotograaf heeft hij honderden fitness fanaten in hun beste shape vastgelegd.

Plaats een reactie