Sylke Kempe en de WBFF: Nog 1 week!

Het is bijna zover. Nog één week en dan staat Sylke op het podium van de WBFF in London. Tijd voor een update dus. 

Nog 1 week tot de WBFF London!

En voor je het weet zijn we weer een aantal weken verder. Ondertussen nog 1 week te gaan tot de wedstrijd en dus ook meer dan tijd voor een update. Na de wedstrijd zal ik ook zeker nog even een blogje schrijven over hoe het nou geweest is en hoe ik het allemaal ervaren heb.

Afgelopen weken stonden vooral echt in het teken van focussen en doorgaan. Niet dat de prep zelf per se zwaar was, maar helaas wel wat onvoorziene omstandigheden die het niet bepaald makkelijk hebben gemaakt. Daarnaast vliegen de weken voorbij en was het vooral heel belangrijk om prioriteiten te stellen. Zelf heb ik de wedstrijd erg hoog op mijn prioriteiten lijstje staan en daardoor moesten een hoop andere dingen wijken.

In the picture

Ik ben veel bezig geweest met mijn trainingen, het poseren maar ook met het stukje social media zo goed mogelijk benutten. Jezelf namelijk een beetje in de picture spelen voor de wedstrijd is best belangrijk. De WBFF is een enorme organisatie, maar op social media zijn ze erg aanwezig. Dat vind ik zelf ook zo leuk, ze lijken hun atleten echt op een voetstuk te plaatsen en trots te zijn op hun atleten. Zelfs de atleten die in voorbereiding zijn die worden zo nu en dan gedeeld.

Ik heb dan ook een banner laten maken door de organisatie. Deze kan je dan gebruiken als een stukje promotiemateriaal maar zo is het voor hen (en mede-atleten) ook gelijk duidelijk welke wedstrijd je gaat doen. Leuk om dus mede wedstrijdgenoten te volgen en leuk om jezelf wat meer in de picture te spelen. Voor elke wedstrijd heb je aangepaste banners en je stuurt je eigen foto’s in. Uiteindelijk is het eigenlijk dus een beetje zorgen dat je gezien wordt, puur om alvast een beetje een eerste indruk achter te laten.

De laatste checks

Met nog een paar weken te gaan is het nu echt belangrijk de laatste dingen te gaan regelen. Mijn jurk moest worden ingenomen, laatste hand aan de bikini, laatste boodschappen, route voor london uitstippelen, outfits klaarleggen, koffers inpakken en niet te vergeten zorgen dat de haren, nagels etcetera gedaan worden zodat je er op en top uit ziet voor de wedstrijd straks. Tussendoor de laatste trainingen en poseren en uiteraard.. ook een hoop rusten. De dagen zijn al snel te kort, maar ook weer veel te lang want wat wil je dan toch graag dat het eindelijk zo ver is.

Om me heen ontvang ik al een hoop succeswensen en zo merk je toch dat het akelig dichtbij begint te komen. De laatste checks worden gedaan, generale repetitie met het posing team is geweest en de kriebels beginnen echt te komen.

Zoals de planning er nu uit ziet heb ik op de zaterdag mijn tanning gepland. Deze moet 8 uur intrekken en dan kan je douchen. Vlak voor de inschrijving zal ik dus kunnen douchen zodat mijn tan mooi is op het moment van inschrijven.

Die eerste indruk

Deze avond is het dress to impress en de echte eerste indruk en moet dus eigenlijk al perfect zijn. Na die avond lekker slapen in het hotel en dan de volgende ochtend om 10 uur al mijn make up en haar; op locatie! Betekent dat ik dus al vroeg in de O2 ben. De wedstrijd zelf begint pas tegen 6 uur en rond een uur of half 4 is er een soort meeting op het podium met wat laatste aanwijzingen en uitleg voor de atleten.

Vanaf dat moment is het wachten tot de zaal vol zit en de show kan beginnen. De show duurt iets van 4 uurtjes en na je 2 rondes hoor je gelijk de uitslag al. Al met al dus niet giga lang wachten tot je meer weet. Backstage enkel aangewezen op mede atleten, er mogen namelijk geen coaches backstage. Ook geen matjes en luchtbedden, maar bankjes en meer gewoon lekker socializen met anderen. Super spannend!

Knallen!

Uiteraard zet ik in op die eerste plek. Toch weet ik dat ik een aantal sterke dames tegen over mij heb staan en ik weet dat het een jurysport is. Weer heel nieuwe richtlijnen, ze zoeken misschien weer heel andere dingen dan ik ken vanuit de IFBB en dat maakt het wel heel erg spannend. Ik kan in elk geval zeggen dat ik er alles aan heb gedaan om mijzelf daar zo goed mogelijk neer te zetten en ik ben onwijs benieuwd naar hoe de dag gaat lopen.

Ben jij een personal trainer?

Ga dan gratis aan de slag met ons trainingsplatform

Ontdekken

Over Kenneth Nwosu

Kenneth Nwosu is hoofdredacteur van FITsociety en schrijft uitvoerig over alles met betrekking tot fitness, krachttraining, afvallen, voeding en voedingssupplementen. Als fitness fotograaf heeft hij honderden fitness fanaten in hun beste shape vastgelegd.

Plaats een reactie