Trump vs. Schwarzenegger

Donald Trump blijft tweeten over tegenvallende prestaties van Arnold Schwarzenegger in het programma “The Apprentice”. 

Trump vs. Schwarzenegger

Als president van de Verenigde Staten heb je natuurlijk erg veel tijd te doden. Dus blijf je ’s nachts laat op om TV te kijken. Niet ieder toestel is hiervoor natuurlijk geschikt voor Trump. Alleen een gouden flatscreen uiterst rechts aan de muur hangend, voldoet aan zijn eisen. Andere presidenten luisteren naar de informatie van adviseurs en inlichtingendiensten om vervolgens een weloverwogen oordeel te vellen. Trump kijkt naar TV en tweet zoals wij zouden tweeten over ‘Boer zoekt vrouw’. Met dat laatste is overigens niets mis. Ook niet als het hele land moeite doet om mensen betrokken te krijgen bij de verkiezingen, terwijl afwezige lijsttrekkers adviseren om naar vrijgezelle boeren te kijken in plaats van een belangrijk debat.

Wat ik daarvan ook vind, hoeveel ik daarover ook denk, een fitness blog biedt geen ruimte voor politieke commentaren. Bovendien: sport verbindt. Een sportschool is een prachtige plek om mensen met totaal verschillende sociaal economische achtergronden samen te brengen. Zolang je niet over politiek praat. Fitness moet je niet met politiek vervuilen. Er wordt immers al genoeg gelogen in fitnessland.

Maar toen ging ‘the Don’ fucken met de Terminator. Dan mag ik als Arnold fan natuurlijk losgaan.

You’re terminated!

Eerst een stapje terug. Arnold neemt de rol over van Trump in het TV-programma ‘The Apprentice”. Vervolgens blijken de kijkcijfers tegen te vallen. Deze zouden zo’n 48% lager zijn dan die van Donald. Trump is op dat moment al de ‘President elect’. Hij zal twee weken later beëdigd worden en is natuurlijk ontzettend druk bezig met het uitwerken van plannen om het land te regeren. Dus tweet hij:

Dat Arnold (ook een republikein) voorafgaand aan de verkiezingen had aangegeven Trump niet te steunen en niet op hem te stemmen zal hierbij natuurlijk geen rol gespeeld hebben.

Arnold reageert dat hij hoopt dat Donald net zo hard werkt voor het volk als hij deed voor de kijkcijfers. Bovendien zouden de teleurstellende kijkcijfers niet aan Arnold liggen, maar aan Trump die nog steeds executive producer was voor het programma en wiens naam daarvan niet meer losgekoppeld kan worden. Vroegere kijkers zouden voor een deel veranderd zijn in felle tegenstanders van Trump die niet meer willen kijken om iedere schijn van support te vermijden.

With Trump being involved in the show, people have a bad taste and don’t want to participate as a spectator or as a sponsor or in any other way support the show,” he said in an interview with the Empire website. “It’s a very divisive period now, and I think this show got caught up in all that division.

-Arnold Schwarzegger voor Empire

Na het eerste seizoen besluit Arnie dan ook te stoppen met de show die gebukt zou gaan onder ‘bagage’.

#fakepresident

Toch wel respect voor Trump. Eenmaal beëdigd als president heeft hij al veel gepresteerd. Hij heeft onder andere een pas aangestelde minister alweer ontslagen, besluiten getekend die als ongrondwettelijk zijn verworpen, een oud president beschuldigd van spionage en phone-fittie gemaakt met de premier van Australië. Druk manneke, maar gelukkig niet druk genoeg om nog even te tweeten over een TV-programma.

Het is immers van landsbelang om je burgers te laten weten dat jouw opvolger als presentator van een TV-programma minder succesvol is dan jij.

Dat liet Arnold niet onbeantwoord:

Persoonlijk hoop ik dat Donald al snel op een vergelijkbare manier over zijn opvolger als president zal tweeten, maar dat is natuurlijk wishful thinking.

You’re a funny guy Donnie, I like you. That’s why I’m going to kill you last.

-Arnold in Commando

Over Kenneth Nwosu

Kenneth Nwosu is gediplomeerd fitness trainer en hoofdredacteur van FITsociety. Hij schrijft uitvoerig over alles met betrekking tot fitness, krachttraining, afvallen, voeding en voedingssupplementen. Als fitness fotograaf heeft hij honderden fitness fanaten in hun beste shape vastgelegd.

Plaats een reactie