dexter jackson masters 2012

Uitslag Masters Olympia 2012

Dexter Jackson heeft met succes zijn titel verdedigd op de Masters Olympia 2012 gehouden op 7 en 8 december in Miami*. Dennis James maakte een succesvolle comeback en pakte na drie jaar afwezigheid de derde plaats. De avond had veel hoogtepunten waaronder gastoptredens van  huidig Mr. Olympia Phil Heath, Ronnie Coleman en Samir Bannout.

Uitslag Masters Olympia 2012

Geheel verassend was de winst van Dexter “the blade” Jackson niet. Dexter presteerde goed op de Mr. Olympia 3 maanden eerder. Tegen de verwachtingen in werd hij daar vierde, nog voor mannen als Branch Warren en Dennis Wolf die beiden eerder het jaar beter presteerden op de Arnold Classic.

Tweede plaats: Toney Freeman

Dexter heeft sinds september alle wedstrijden volgend op de Mr. Olympia laten schieten om zich voor te bereiden op de Masters. Tijd om weer op te laden letterlijk en figuurlijk. Toney, “The X-man” Freeman echter heeft in de tussenliggende maanden nog viermaal op het podium gestaan en veel langer vormbehoud moeten tonen. Hij toonde desondanks goede vorm. Dexter was echter scherper en had het publiek mee.

Derde plaats: Dennis James

Zelf was ik vooraf vooral benieuwd naar de comeback van Dennis James die na drie jaar weer voor het eerst meedeed aan een wedstrijd. Toen hij bij de eerste call-out werd gevraagd samen met Dexter, Toney, Ronnie Rockel, Ed Nunn en Michael Kefalianos naar voren te stappen, was duidelijk dat hij weer bij de top zat. Het was duidelijk dat Dennis in de drie jaar niet stil gezeten heeft.

Miss fitness, figure en bikini

Ook de dames kwamen in actie op de onderdelen miss fitness, figure en bikini. Hier geen leeftijdsgrens, maar wel een eventuele ticket voor de Olympia 2013 te verdienen. Er werd dan ook fel gestreden om de buit die uiteindelijk werd gewonnen door Natalie Planes (miss fitness), Candice Lewis en India Paulino.

Volledige uitslag Masters Olympia 2012:

1 Dexter Jackson
2 Toney Freeman
3 Dennis James
4 Edward Nunn
5 Ronny Rockel
6 Michael Kefalianos
7  Darrem Charles
8 Bill Wilmore
9 Troy Alves
10 Drew Jemmott
11 Tricky Jackson
12 Lee Banks
13 Nathan Wonsley
14 Jerome Ferguson
15 Sean Allan
16 Alberto Bistocch
16 Andreas Cahling
16 Bill Scarnaty
16 Bud Woodruff
16 Chuck Sanow
16 Constantinos Demetriou
16 David Marinelli
16 Gianluca Catapano
16 James Hampton
16 Jocelyn Jean
16 Lee Apperson
16 Marc Lavoie
16 Mark Antonek
16 Ralf Herget
16 Robert Belisle
 16 Rod Ketchens
16 Sergey Shelestov
16 Timo Honkala

Ben jij een personal trainer?

Ga dan gratis aan de slag met ons trainingsplatform

Ontdekken

Over Kenneth Nwosu

Kenneth Nwosu is hoofdredacteur van FITsociety en schrijft uitvoerig over alles met betrekking tot fitness, krachttraining, afvallen, voeding en voedingssupplementen. Als fitness fotograaf heeft hij honderden fitness fanaten in hun beste shape vastgelegd.

Plaats een reactie