Mr Olympia 2013

Winnaar Mr Olympia 2013

Afgelopen weekend, tussen 26 en 29 september barstte de strijd weer los in Las Vegas om de grootste bodybuilding titel ter wereld te winnen: de Mr Olympia 2013. Dit jaar stond voornamelijk 2 voudig winnaar Phil Heath in de schijnwerpers. Zou hij de titel weer op zijn naam kunnen zetten en daarmee een hattrick met de Mr Olympia kunnen weten te bemachtigen?

Jay Cutler

Naast Phil Heath stond de Mr Olympia 2013 in het teken van de terugkomst van zijn beste vriend: Jay Cutler. De afgelopen jaren moest Jay Cutler verstek laten gaan vanwege een zware biceps blessure. Dit jaar stond hij weer op het podium, samen met onder andere Phil Heath maar ook Dexter Jackson en publieksfavoriet Kai Greene.

Winnaar Mr Olympia 2013

En ook dit jaar is de titel naar de winnaar gegaan van de voorgaande 2 edities: Phil Heath is Mr Olympia 2013 en zet daarmee de 3rde keer op rij de titel op zijn naam. De nummer 2 is net als vorig jaar Kai Greene. Het ziet er naar uit dat hij deze rol als runner up niet van zich af kan schudden, gezien de historie. Verrasend is dat de 3de plek niet door Shawn Roden, maar door Dennis Wolf wordt ingenomen. Jay Cutler vinden we terug op de 6de plaats, waaruit toch wel duidelijk wordt dat de blessure van de afgelopen jaren hem wat massa hebben gekost. Jay Cutler wordt nog voorafgegaan in de ranglijst door Dexter Jackson die er weer messcherp uitzag.

Phil Heath

Mr Olympia 2013 Uitslag

De volledige uitslag van de Mr Olympia 2013 vind je hieronder. Wil je deze vergelijken met de uitslagen van 2011 en 2012. Deze uitslagen vind je hier:

1st Phil Heath
2nd Kai Greene
3rd Dennis Wolf
4th Shawn Rhoden
5th Dexter Jackson
6th Jay Cutler
7th Roelly Winklaar
8th Mamdouh Elssbiay “Big Ramy”
9th Branch Warren
10th Lionel Beyeke

(bron: bodybuilding.com)

Ben jij een personal trainer?

Ga dan gratis aan de slag met ons trainingsplatform

Ontdekken

Plaats een reactie