Les Mills Body Attack: calorieen verbranden met intervaltraining

Naast de bekende lessen BodyPump, RPM en Bodycombat, biedt Les Mills ook het iets minder bekende BodyAttack. BodyAttack is een intensieve intervaltraining in groepsverband waarbij je conditie en kracht uitgedaagd worden door middel van een combinatie van aerobics oefeningen en krachttraining. Het uitgangspunt van deze les is net als de andere bekende lessen van Les Mills, de eenvoud. Wil jij in groepsverband in de sportschool werken aan je core, wil je conditie opbouwen en of werken aan spieropbouw? Dan is Body Attack wellicht iets voor jou.

Wat is BodyAttack

Les Mills International, het bedrijf uit Nieuw Zeeland dat ook achter de groeplessen BodyPump, Bodycombat en RPM zit heeft Body Attack ontwikkelt uit de gedachte dat de les eenvoudig en toegangkelijk moet zijn voor iedereen. Wanneer BodyPump of RPM net iets te zwaar voor je zijn is BodyAttack een prima les om in te stappen. Verkijk je overigens niet, tijdens een les kun je makkelijk 500 calorieƫn verbranden. Afhankelijk van de intensiteit en inspanning kun je zelfs tot 750 calorieƫn verbranden tijdens een les Body Attack.

De les duurt 1 uur en wordt gegeven in groepsverband. De muziek tijdens de les is opzwepend en de oefeningen hebben veelal een impact op je conditie en kracht, voor het onder- en bovenlichaam. Je hebt geen hulpmiddelen nodig, behalve goede schoenen en je trainingsoutfit.

Vanwege de gedachte dat elke les Body Attack toegangkelijk moet zijn, worden er geen ingewikkelde bewegingen uitgevoerd tijdens de les. Elke les is opgebouwd uit 10 nummers en de structuur van de les volgt een specifieke opbouw, waar elk laatste nummer bestemd is om de buikspieren te trainen.

De voordelen van Body Attack

  • Toegangkelijk voor iedereen
  • Geen hulpmiddelen nodig
  • Conditie en krachttraining in groepsvorm
  • Coordinatie en lenigheid worden verbeterd
  • Je vebrandt 500 calorieĆ«n of meer
  • Video van een les Body Attack

Het verschil met aerobics

Een van de grootste associaties van een les BodyAttack is een les aerobics. Waar bij aerobics continu contact met de grond wordt gehouden is dat bij BodyAttack niet het geval en komen er ook sprongen voor tijdens de les. Daarnaast ligt het tempo bij aerobics lager, waardoor het minder opzwepend en intensief is. Hierin verschilt BodyAttack waar niet alleen het tempo, maar ook de oefeningen vaak intensiever zijn. Op die manier kun je meer calorieƫn verbranden tijdens een les BodyAttack dan tijdens een les aerobics. Tot slot worden alle instructeurs die een certificaat voor een Les Mills programma hebben elke 3 maanden opgeleid voor een nieuwe les. Op die manier is de variatie een stuk hoger, zodat je elke 3 maanden verrast wordt met een nieuwe les.

Plaats een reactie