Billy Blanks

FIBO 2016: Billy Blanks

Gisteren zagen we Billy Blanks in actie op de FIBO 2016 in Keulen. 60 jaar oud en nog steeds aan het knallen. 

Billy Blanks

Ik kan me nog goed herinneren toen ik voor het eerst Tae Bo reclames voorbij zag komen op tv met Billy Blanks. Ik dacht:”He, dat is die gast van die dodelijke drievoudige trap in “The King of Kickboxer” (1990). Echt een slechte film als ik het nu terugzie op youtube, maar als 14-jarige fan van vechtsport-films was ik blijkbaar niet zo kritisch.DSC_1591

Het was in de late jaren 90 toen er miljoenen Tae Bo video’s en DVD’s verkocht werden. Wereldwijd stonden mensen in sportscholen te trappen, stoten en dansen op stampende muziek. Onder licentie natuurlijk.  “Slim om als acteur even ‘even’ een fitness-video te maken”, dacht ik nog. Ten onrechte, zo blijkt als je een beetje huiswerk doet. Blanks startte blijkbaar al in mijn geboortejaar, 1976, met het combineren van taekwondo, boxen en dans.

FIBO 2016

Gisteren waren we in Keulen voor de FIBO 2016. We bezochten de diverse zalen van de beurs toen we op een gegeven moment bij een podium kwam waar toevallig net een optreden begon. We zagen een groep mensen dansend een podium opkomen. Terwijl ik aan het switchen was naar een zoomlens op mijn camera werden we erop gewezen dat het Billy Blanks was die net op het podium verscheen.DSC_1606

Door de lens kijkend zag ik inderdaad Billy Blanks trappend, stotend, dansend aanmoedigingen schreeuwend alsof de tijd 20 jaar heeft stil gestaan. Respect!

Ben jij een personal trainer?

Ga dan gratis aan de slag met ons trainingsplatform

Ontdekken

Over Kenneth Nwosu

Kenneth Nwosu is hoofdredacteur van FITsociety en schrijft uitvoerig over alles met betrekking tot fitness, krachttraining, afvallen, voeding en voedingssupplementen. Als fitness fotograaf heeft hij honderden fitness fanaten in hun beste shape vastgelegd.

Plaats een reactie