Coach Login

BCAA Sensation - -

7/10 sterren
(1) | Schrijf een recensie
Body & Fit € 24,90 BESTEL

Dedicated Nutrition ontwikkelde een tijdje geleden BCAA Sensation. BCAA Sensation is een mix van Leucine, IsoLeucine, Valine, ook bevat deze BCAA mix  Taurine, Glutamine en Vitamine B6. De BCAA mix van Dedicated Nutrition is bedoeld om jouw herstel te bevorderen. En dus echt te zorgen voor een beter herstel.

Dedicated Nutrition

Dedicated Nutrition komt uit Canada en heeft een paar zeer sterke fitness supplementen op de markt gebracht. Neem als voorbeeld bijvoorbeeld EPIC of Vitamin Pack. Deze doen het goed in de fitness wereld. Ze hebben op dit moment 5 producten op de markt en proberen de gevestigde order zoals de 2 grootste merken BSN en Optimum Nutrition aan te vallen als ware. Dedicated Nutrition is in ieder geval met een waanzinnige opmars bezig en daar houd het denken wij niet mee op.

BCAA Sensation

Spierafrbaak tegen gaan en een ontzettend goed herstel bieden voor je spieren? Dat is de werking van BCAA Sensation. Door de geweldige sammentstelling van aminozuren en andere ingrediënten, geeft BCAA Sensation jouw spieren dat wat ze nodig hebben voor en na de training.

 • L-Leucine: 2500 mg
 • L-Valine: 1250 mg
 • L-Isoleucine: 1250 mg
 • Glutamine: 1000mg
 • L-Citrulline Malate: 1000mg
 • Vitamine B6

BCAA Sensation of Amino X

BCAA Sensation heeft vergeleken met andere concurrerende BCAA fitness supplementen net even wat meer. Het bevat net die ingrediënten die misschien het kleine verschil kunnen maken. Zo zie je dat wanneer BCAA Sensation vergelijkt met de vergelijkende BCAA dat BCAA Sensation ook Glutamine en Vit. B6 bevat.

Glutamine draagt mee aan het verbeteren van het ultieme herstel van je spieren na je training. Tevens zorgt het voor dat je spiercellen meer vocht krijgen, wat ook herstel bevordert.

Vitamine B6, bevorderd de rode bloedcellen, weerstand ons zenuwstelsel en onze spijsvertering.

Zowel de Glutamine als de Vitamine B6 zie je niet terugkomen bij de Amino X van BSN. Daar staat tegenover dat Amino X het aminozuur L-Alanine en Vitamine D bevatten, welke je niet terug ziet komen in het BCAA product van Dedicated.

L-Alanine is verantwoordelijk voor het verplaatsen van het stikstof in je lichaam. Tevens kan Alanine gebruikt worden door het lichaam als bron om van het bloedsuiker in je lichaam energie te krijgen.

Bij vitamine D is in veel verscheidene studie’s gebleken dat het een positief effect op je testosteron gehalte.

BCAA Sensation Vergelijking

Mengbaarheid en smaak

De smaak die wij hebben getest bij onze review was exotic fruit. Veel van de BCAA supplementen kenmerken zich door een vaak bittere nasmaak. Bij BCAA sensation exotic fruit was dit niet het geval. De smaak was erg zoet en erg aangenaam.

De mengbaarheid was iets minder. We hebben ruim 90 seconden moeten roeren om de complete BCAA Sensation op te laten lossen in 250 ml water. Opvallend was dat we zagen dat de BCAA sensation naar boven kwam drijven nadat we water in het glas hadden gedaan. Dit in tegenstelling met de Amino X van BSN. Deze mengt uitstekend en is binnen 15 seconden volledig opgelost.

BCAA Sensation

Conclusie

BCAA Sensation van Dedicated Nutrition is een zeer complete BCAA voedingssupplement, met een aantal opmerkelijke toevoegingen die je niet in andere supplementen tegen komt. Zo is de aanwezigheid van taurine en glutamine erg positief. Taurine bevordert de omzetting van glycogeen in glucose. En dat is de belangrijkste brandstof voor de spieren en hersenen. Glutamine helpt om de spiermassa te behouden en het immuunsysteem te verbeteren tijdens intensieve trainingen. Deze toevoegingen zie je niet terug komen bij de concurrenten. Qua prijs doet de BCAA Sensation ook niet onder aan andere supplementen. Het is vanwege de aanwezigheid van meerdere toevoegingen niet de goedkoopste in haar categorie, maar ook niet de duurste.

BCAA Sensation voordelen

+ Zeer compleet samengesteld
+ Smaak is erg prettig
+ Prijs is niet extreem hoog

BCAA Sensation nadelen

+ Mengbaarheid

Wat vind jij van BCAA Sensation van Dedicated Nutrition? Laat het hieronder weten met jouw review:

1 reviews

7/10 sterren
 1. Duncan

  7/10 sterren

  Goed merk en goede producten. Ik moet zeggen dat ik bijna alle producten van Dedicated nu al wel gebruikt heb en dat ze erg goed zijn samengesteld. Ook qua smaak zijn ze erg fijn. Mooie toevoeging aan de supplementen merken.

  Resultaat

  Prijs

  Smaak

  Werking

  Waardering

Plaats een reactie

Resultaat
Prijs
Smaak
Werking
Waardering