Whey proteine kiezen

Wanneer je de juiste supplementen wilt kiezen is het belangrijk om twee belangrijke afwegingen te nemen: budget en kwaliteit. Zoals eerder aangegeven zijn er 3 verschillende types beschikbaar:

1. Whey proteine isolaat: de meest pure vorm van whey proteine
2. Whey proteine concentraat: niet puur en iets hoger qua vet en lactose
3. Whey proteine mix: een mix van whey isolaat en concentraat en andere producten

Whey proteine isolaat

Wat duidelijk zal zijn is dat de puurste vorm van whey isolaat meteen de duurste vorm is. Dit is de reden waarom dit de duurste whey producten zijn. Maar je krijgt wel waar voor je geld omdat het pure proteine is zonder vet, zonder koolhydraten en zonder lactose. Deze vorm van proteine zorgt ook voor de laagste calorie inname. Dus als je budget het toelaat kies dan voor de whey isolaat.

Voordelen Whey Proteine isolaat

1. Puurste vorm van whey proteine
2. Vetvrij, koolhydraat arm en lactose vrij
3. Uitstekende combinatie van aminozuren
4. Meer eiwitten per dosering
5. Geschikt voor spiergroei en gewichtsverlies

Nadelen whey proteine isolaat

1. Duurder dan de andere proteine producten

Whey proteine concentraat

In tegenstelling tot whey protein isolaat is whey protein concentraat niet gefilterd en nabewerkt. Dat neemt niet weg dat het een uitstekende bron is voor goede eiwitten en amninozuren, de bouwstenen voor spiergroei. Omdat het niet gefilterd is zal je iets minder eiwitten per dosering krijgen en zijn de calorien per inname hoger. Dit zal voor iemand die qua kracht en gewicht wil groeien niet uitmaken, maar wanneer je gewichtsverlies of droogtrainen je doelstellingen zijn, kan dit wel van betekenis zijn. Het verschil in hoeveelheid eiwit per dosering ligt tussen de 2 en 5 gram.

Voordelen Whey proteine concentraat

1. Goed geprijsd
2. Hoog in aminozuren
3. Uitermate geschikt voor Spiergroei en krachttoename

Nadelen Whey proteine concentraat

1. Hoger in vet, koolhydraten dan proteine isolaat
2. Meer calorien per dosering

Whey proteine mix

Om de keuze tussen de verschillende whey proteines nog complexer te maken zijn er naast de concentraat en isolaat producten de whey proteine mixen. De proteine mix is een product dat een mix vormt tussen concentraat en isolaat en is hiermee een goede middenweg tussen beide.

Het is van belang om wel goed op te letten hoe deze proteine mixen samengesteld zijn. Sommige mixen bevatten meer isolaat en minder concentraat of juist andersom. De enige manier om hier achter te komen is om het label te lezen met de ingredienten. De proteine bron die als eerste genoemd worden zijn de primaire bron van eiwitten. Van alle vormen proteine supplementen zijn de whey proteine mixen het populairst.

Voordelen Whey proteine mix

1. Goede mix van isolaat en concentraat van eiwitten
2. Scherp geprijsd
3. Bijzonder goede aminozuren
4. Minder vet en koolhydraten dan concentraat
5. Veel keus

Nadelen Whey proteine mix

1. Meer vet, koolhydraten dan whey proteine isolaat
2. Samenstelling niet altijd duidelijk

Plaats een reactie