Whey proteine veelgestelde vragen

Omdat er veel verschillende soorten zijn van whey proteine is hier eveneens wat onduidelijkheid over. De veelgestelde vragen rondom deze eiwitten lees je hier.

Kan ik whey proteine combineren met andere supplementen

Ja dat kan. Het is zelfs zo dat de meeste whey supplementen goed te combineren zijn of in combinatie worden aangeboden met andere supplementen, zoals creatine, dextrose en glutamine. De opname van proteine kan sterk bevordert worden wanneer je combineert met goede koolhydraten. Dit genereert een insuline piek en hierdoor worden voedingsstoffen sneller aangevoerd naar de spieren.

Hoeveel proteine moet ik nemen

Hoeveel proteine je nodig hebt is afhankelijk van je gewicht, je training en doelstellingen. Mensen zijn uniek dus de inname verschilt per persoon. Een gangbare richtlijn die bodybuilders gebruiken is 1 of 2 gram proteine per lichaamsgewicht.

Wanneer moet ik proteine nemen

De beste tijd om proteine te nemen is afhankelijk van je doelstelling. Whey proteine wordt snel opgenomen dus het is ideaal wanneer je het snel nodig hebt. De meest gebruikelijke momenten zijn: wanneer je wakker wordt, na het sporten en voor het trainen. Wanneer je caseine eiwitten neemt dan kun je ook nog eiwitten nemen voor het slapen gaan.

Kan whey proteine helpen bij afvallen

Whey proteine toevoegen aan je dieet is een ideale manier om je gewichtsverlies programma goed te starten. Whey proteine is een belangrijk component van veel dieten. Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat wanneer je een dieet volgt in combinatie met leucine rijke proteine producten, zoals whey eiwitten, in combinatie met lichaamsbeweging de laagste vetpercentages hebben met de hoogste droge spiermassa. Proteine is daarnaast ook een gezonde manier om het hongergevoel weg te nemen.

Wat is beter, whey proteine of caseine proteine

Whey proteine heeft de hoogste concentratie eiwitten en BCAA’s. Dat betekent dat het qua voedingsstoffen veel beter is om te gebruiken bij spiergroei, gewichtsverlies en herstel. Caseine eiwitten worden veel langzamer opgenomen door het lichaam, tot ongeveer 6 uur. Dat betekent dat het een goed supplement is voor wanneer je gaat slapen. Bodybuilders en professionele sporters gebruiken caseine als supplement dat in gedurende de slaap voor het herstel zorgt.

Is whey proteine goed voor vegetariers

Absoluut. Whey proteine is een ideale bron van eiwitten voor vegetariers die zuivelproducten toevoegen aan hun dieet.

Is whey proteine goed te verteren

Whey proteine is een erg eenvoudig te verteren eiwit. Het wordt snel opgenomen door het lichaam en voedt het lichaam en spieren met de juiste aminozuren. Dat is een van de redenen waarom het gebruikt wordt in ziekenhuizen en in de medische wereld.

Is whey proteine schadelijk voor mijn nieren

Bodybuilders gebruiken ongeveer 500 gram proteine per dag gedurende een aantal maanden, of jaren. Er is geen wetenschappelijk bewijs dat deze hoge eiwitinname problemen veroorzaakt voor de nieren. Hoge proteine innames moeten gecombineerd worden met hoge vochtinnames. Omdat het opnemen van eiwitten door het lichaam veel vocht vraagt is uitdroging wel iets waar je rekening mee dient te houden. Dus ook hier is het belang van voldoende water drinken van belang.

Plaats een reactie