Abdominal Air Bike

Abdominal Air Bike

Abdominal Air Bike

De abdominal air bike of kortweg air bike (luchtfiets) is een effectieve buikspieroefening waarbij je de gebieden bovenin en onderin van de buikspieren kunt trainen. Tegelijk train je de heup flexors met deze oefening. De gedachte achter de Abdominal Air Bike is dat je vanuit een liggende positie, met je schouders van de grond een fietsbeweging in de lucht maakt met je benen. Doordat je de schouders van de grond houdt, trekken de buikspieren bovenin samen en terwijl je de benen in een fietsbeweging beweegt werkt het onderste gebied van de buikspieren met de heup flexors.

Abdominal Air Bike

 • Primaire spiergroep:¬†Buikspieren
 • Secundaire spiergroepen: geen
 • Oefening type: Kracht
 • Soort oefening: Compound
 • Benodigdheden: Lichaamsgewicht
 • Moeilijkheidsgraad: Beginner

Uitvoering Abdominal Air Bike

 1. Ga plat liggen op de grond en plaats je handen achter je hoofd en draai je ellebogen naar voren, eigenlijk net zoals het begin positie van een crunch.
 2. Breng je knie√ęn omhoog, zodat je bovenbenen verticaal omhoog staan en maak een hoek van 90 graden met ¬†je knie√ęn zodat je onderbenen parallel lopen met de vloer.
 3. Maak rustig en gecontrolleerd een fiets beweging, breng je recht been naar voren op het moment dat je je linker knie naar je toe brengt.
 4. Vervolgens breng je je rechter elleboog naar linker knie, door een crunch beweging naar de linkerkant.
 5. Ga terug naar de start positie, terwijl je in ademt en crunch daarna naar de andere kant terwijl je de fietsbeweging doormaakt waardoor je je linkerbeen strekt en je rechter knie weer naar je toe brengt.
 6. Herhaal dit met beide kanten.

Abdominal Air Bike techniek

Om het moeilijker voor je zelf te maken, voer je de oefening trager uit voor meer intensiteit en beter resultaat.

Plaats een reactie

Effectiviteit
Moeilijkheid
Resultaat