Behind The Neck Press

Behind the Neck Press techniek

Behind The Neck Press

Behind The Neck Press

De Behind The Neck Press is het broertje van de Military Press en is eveneens een oefening om de schouders te trainen. Deze oefening kan zowel zittend als staand worden uitgevoerd. Meestal gaat de voorkeur naar de Military Press omdat deze qua houding makkelijker en veiliger uit te voeren is. Deze oefening richt zich vooral op het middelste en achterste hoofd van de schouders en bij de Military Press is dit meer het voorste en middelste hoofd van de schouders.

Behind The Neck Press

  • Primaire spiergroep: Schouders
  • Secundaire spiergroep: Triceps
  • Oefening type: Compound oefening
  • Benodigdheden: Barbell
  • Kracht type: Push
  • Moeilijkheidsgraad: Gevorderd

De Schouders Deltoid

De Schouderspier bestaat uit 3 verschillende hoofden. Er is een Clavicular (voorste) hoofd een Acromial (middelste) hoofd en een Scapular (achterste) hoofd.
De voornaamste functie van het voorste hoofd (Clavicular) is het voorwaarts kantelen van de arm en het naar binnen draaien van de arm.
De voornaamste functie van het middelste hoofd (Acromial) is abductie van de arm oftewel het zijwaarts naar boven brengen van de arm tot 90 graden.
De voornaamste functie van het achterste hoofd (Scapular) is het achterwaarts kantelen van de arm en het naar buiten draaien van de arm.

Uitvoering Behind The Neck Press

  1. Ga zitten op een fitnessbank eventueel met een lage rugsteun.
  2. Pak de barbell vast (duimen naar binnen) en plaats de handen breder dan schouderbreedte (15-20cm).
  3. Strek nu de armen uit en laat daarna de barbell zakken tot achter het hoofd.
  4. Herhaal dit voor het gewenste aantal repetities.

Behind The Neck Press techniek

Het is erg belangrijk om de rug goed recht te houden tijdens deze oefening. Let ook op dat de barbell niet tegen de nek aanbotst om nare blessures of kneuzingen te voorkomen.

Plaats een reactie

Effectiviteit
Moeilijkheid
Resultaat