Cable Chest Press

8/10 sterren
cable chest press

Cable Chest Press

8/10 sterren

Cable Chest Press

De cable chest press, is een oefening waarmee je je borst traint. Met de kabelmachine kun je op verschillende manieren je borstspieren trainen. De bekendste variant op het bankdrukken is de Cable Chest press. De Cable Chest Press wordt uitgevoerd met kabels op een trainingbank waarbij de leuning staat ingesteld op een hoek van 80 of 90 graden.
Het is belangrijk bij de cable chest press dat de handvaten naar beneden wijzen en dat je je armen iets gebogen houdt. Dit is de starthouding van de cable chest press oefening.
Een vaak gemaakte fout is dat de cable chest press te snel wordt uitgevoerd. Dit is met het werken met kabels niet aan te bevelen omdat je hiermee blessures in de hand kunt werken. Belangrijk is dat je de focus houdt op je spiercontractie tijdens de gehele oefening.

Cable Chest press

 • Primaire spiergroep:¬†Borst
 • Secundaire spiergroepen:¬†schouders, triceps
 • Oefening type: Compound
 • Benodigdheden: Kabel
 • Kracht type:¬†Push
 • Moeilijkheidsgraad:¬†Gevorderd

Instructies Cable Chest Press

 1. Leun achterover op het bankje met je voeten op de grond of een voet-platform, pak een kabel handvat in elke hand, en strek je armen boven je schouders.
 2. Met je handpalmen naar elkaar, adem in en laat langzaam de handrepen uit elkaar gaan langs de zijkant van je lichaam. Zorg ervoor dat je polsen recht zijn en je ellebogen iets gebogen en in lijn met je schouders.
 3. Voer de oefening volledig uit zodat je de maximale rek voelt in je spieren. Adem uit wanneer je kracht zet en adem in als de handvaten in de onderste positie zijn.
 4. Tijdens de neergaande beweging draai je je handen zodat je handpalmen naar beneden richten. Draai je handen terug als je weer omhoog gaat.

Uitvoering Cable Chest Press

cable chest press

1 reviews

8/10 sterren
 1. Dylan

  0/10 sterren

  Oh die skip ik altijd, maar volgende keer even pakken!

  Effectiviteit

  Moeilijkheid

  Resultaat

 2. Karel

  8/10 sterren

  Zwaar onderschatte oefening, maar met deze oefening pak je zoveel meer borst dan met de dumbell flyes.

  Erg goed om te doen aan het einde van je borst schema.

  Effectiviteit

  Moeilijkheid

  Resultaat

Plaats een reactie

Effectiviteit
Moeilijkheid
Resultaat